Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044585    
Honlapkeszites

Közös mûsorkészítés, új kommunikációs csatornák indítása uniós támogatással a Nyugat-Dunántúlon

Közös mûsorokat készítenek, új kommunikációs csatornákat indítanak, fejlesztéseket valósítanak meg európai uniós támogatással a Nyugat-Dunántúlon. A West-Pannon Audiovizuális Klaszter - Magyarország elsõ és egyetlen médiaklaszterének - fejlesztésérõl szóló szerzõdést pénteken írták alá Zalaegerszegen. A projekt 34 millió forint összköltségének 80 százalékát uniós pályázati forrásból biztosítják.


 Tompa Gábor, a Zalaegerszegi Városi Televízió ügyvezetõje szerint a pályázati forrás segítségével a megyében, régióban mûködõ televíziók a jövõben szorosabban mûködhetnek együtt.
Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) köszöntõjében kiemelte; a hálózati elvû szervezõdés, a klaszter tagjai - csaknem negyven nyugat-dunántúli helyi televízió és médiaszolgáltató - együtt léphetnek fel a közös célok érdekében. A hirdetési piacon ugyan továbbra is versenytársak maradnak, de a technikai fejlesztésben össze tudnak fogni.
Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója szerint a legfontosabb, hogy az üzenetek - például az Új Széchenyi Tervvel, támogatásokkal kapcsolatos információk, tájékoztatások - eljussanak az emberekhez. Ugyanakkor figyelmeztetett arra is: a médiumoknak nagy a felelõsségük abban, hogy mit és mennyire pontosan közvetítenek a társadalomnak.
Lovass Tibor, a Nyugati- Régió Kommunikációs Közhasznú Egyesület elnöke a tervekrõl elmondta; közös technikai fejlesztéseket valósítanak meg, olyan rendszert, "regionális médiafelületet" építenek ki, amelyben helyet kapnak a kistelepülések is.
Nagyon sok lehetõség van a közös mûsorok készítésére is. A Magyar Televízióban megszûnt a körzeti stúdiók mûsora, a klasztertagok azonban továbbra is tudnak olyan mûsorokat készíteni, amelyek finanszírozását saját erõbõl, állami forrás nélkül oldják meg - fejtette ki Lovass Tibor.

 

MTI2011-09-24 12:36:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül