Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590858    
Honlapkeszites

Veterán futball bajnokság - kanizsai koordinálással

Az UEFA Grassroots Charta Magyar Nemzeti Programjának részeként kerül megrendezésre egy kispályás labdarúgó kupasorozat a 60 éven felüli labdarúgók részére - "Ezt egy életen át kell játszani" elnevezéssel, tájékoztatta elsõként portálunkat Helyes Klári. Ennek azonban nagykanizsai vetülete is van, hiszen a Nagykanizsai TE 1866 labdarúgó szakosztályának operatív ügyeit is intézõ hölgy egyben a dunántúli régió koordinátori feladatát is viszi.


Sz?ljon hozz?!

- Mit jelent tulajdonképpen ez a koordinátori funkció?
- A térségre vetítve a végleges versenynaptár elkészítése, a fordulók lebonyolítása, a fordulók utáni szakmai értékelés dokumentálása, illetve fotós anyag bemutatása a Magyar Labdarúgó-szövetség részére - kezdte Helyes Klári.

- Miképp' épül fel ennek a kezdeményezésnek a bajnoki rendszere?
- A Grassroots-programon belül "Ezt egy életen át kell játszani" címszó alatt indul be a veterán kispályás bajnokság, mely aztán a dunántúli területet is felöleli idõvel és természetesen lesz tavaszi folytatása is.

- Értelemszerûen ebben nagykanizsai együttes is szerepel majd?
- Igen, mi több, a bajnokság rajtol is már októberben és a kanizsai veterán focisták a zalaegerszegiekkel, valamint a hévíziekkel mérkõznek éppen nálunk, az NTE-sporttelep mûfüvesén október 16-én. Rossz idõjárás esetén az esemény az NTE-csarnokban lesz megtartva.

- Kik alkotják majd a nagykanizsai együtteset?
- A teljesség igénye nélkül - hiszen a keret még természetesen bõvülhet - õk készülnek már a mérkõzésekre: úgymond a felkészítõ edzõ id. Vlaszák Géza lesz, a további csapattagok pedig, Buti László, Dr. Füle Lajos, Harcz Lajos, Józsi Mihály, Karádi Ferenc, Kelemen Sándor, Keszei Ferenc, Ladányi István, Megyimórecz József (kapus), Pávlicz Ferenc, Rodek György, Simon József, Söjtör László, Steindl József, Szabadi Pál, és Szántó Lajos (kapus).

- Mit lehet tudni a kanizsai bajnoki forduló körítésérõl?
- Ami biztosnak tûnik, az MLSZ részérõl itt lesz Õze Tibor Grassroots-menedzser, aki egyben az UEFA kapcsolattartója, valamint Dr. Barát Gábor, az Országos Veterán Labdarúgó Sportegyesület elnöke is. No, és abban bízunk, hogy mind több érdeklõdõ követi nyomon a mérkõzéseket, melyek nyomán a nosztalgiázás sem maradhat ki a sorból.

Polgár László2011-09-20 13:40:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147