Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311394    
Honlapkeszites

Tapsözön várható az idei színházi évadban

Sajtótájékoztató keretében mutatta be Farkas Tibor a 2011/2012-es színházi évadot a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban. A paletta izgalmasnak ígérkezik, sokféle helyszínrõl érkeznek színházak különbözõ elõadásokkal.

 

A kínálatban megtalálható modern és klasszikus színházi elõadás egyaránt. Változatlanul megmaradt a három bérlettípus, a Hevesi, a Bródy és a Rátkai. Ezeket a Kanizsa Kártya tulajdonosai idén is kedvezményesen vásárolhatják meg, amire október közepéig van lehetõség. A bérletek más-más elõadásokat ígérnek, két helyen találunk átfedést. A kanizsai színház október 20-án indul a Minden jót, Elling! címû színmûvel.


 

A programban szerepel három kaposvári elõadás, A nagymama, a Portugál és az Anconai szerelmesek. A nagymama finom humorban, fordulatokban és érzelmekben gazdag vígjáték, melynek egyik fõszereplõje Koltai Róbert. A második darab Egressy Zoltán tragikomédiája, mely egy isten háta mögötti faluban játszódik, ahová egy nap érdekes idegen érkezik, aki alaposan felkavarja a hétköznapok állóvizét. A harmadik kaposvári darab, az Anconai szerelmesek címû, zenés komédia, melyben rengeteg, a hetvenes évekbõl származó, olasz sláger hallható. Az utóbbi két színdarab fõszereplõi közt láthatjuk Nyári Oszkárt.
A felhozatalban természetesen jelen van a zalaegerszegi színház is két elõadással. A Minden jót, Elling! címû darab, Besenczi Árpád, Schnell Ádám és Kovács Olga fõszereplésével két barátról szól, akik nemrég szabadultak egy elmegyógyintézetbõl, és egy önálló élet vitelére kaptak lehetõséget. A másik darab pedig a Mennybõl a hulla címû bûnügyi komédia, mely karácsony este játszódik, amikor történik valami, ami megzavarja a békét…
Továbbá színpadra viszik városunkban az Aranycsapat, a Karnyóné, A nagy négyes, a Cigányprímás és a Francianégyes, avagy négyen a kanapén címû darabokat is. Megtekinthetjük többek között a Honfoglalás címû új magyar rockoperát is Pintér Tibor fõszereplésével, melyet színpadra adaptáltak és a Molnár Ferenc vígjátékát, A hattyút is.
Az idén is gondoltak a gyermekekre is, nekik egy négy elõadást magába foglaló bérletet kínálnak. A gyermekszínházi elõadások a Kukamese, a Székely Betlehemes, az Asszony! és a Karnevál – „Az állatok farsangja”.
V.M.2011-09-09 10:57:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül