Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408816    
Honlapkeszites

Még két hétig adakozhatunk

Finiséhez érkezett a Petõfi szobor megtisztíttatására indított közadakozás. A Polgári Kanizsáért Alapítvány felhívására már több százezer forint érkezett. Végleges számot a hónap végén tudnak mondani. Ezek szerint már csak két hete van azoknak, akik nem akarnak kimaradni, akik úgy tartják, ez a város valóban közösség, nem csak lakosok halmaza.

– Itt mondok köszönetet a helyi sajtónak, mely jó lokálpatriótaként kezdettõl az ügy mellé állt. Sajnálom, hogy – mint kiderült – sokan ennek ellenére nem értesültek a március elsõ felében lakosság, vállalkozók és város összefogásában megvalósuló szobortisztításról. – mondta lapunknak Bertáné Babics Éva.


– Nem tudom megmondani, kiknek az önfeláldozó tette indít meg jobban: a kisnyugdíjasé, aki már az elsõ nap kötelességének érezte a hozzájárulást? A kisvállalkozóé, aki a megszorítások közepette is úgy gondolta, ez az õ ügye? A vállalaté, amely úgy tartja, ha ebben a városban mûködik, részt kell vállalnia a Petõfi szobor megújulásából? – váltott személyes az alapívány szóvivõje. – Akadtak szép számmal diákok is, akik pedagógusaik példájára megmutatták, tudatában vannak, mit kaptak Petõfitõl. Az áldozatvállalás megörökítésére minden ilyen iskolai közösség a március 15-i városi ünnepen az alapítványtól Szoborjegy elnevezésû emléklapot kap. Ez birtokosát feljogosítja arra, hogy a megszépült Petõfi szoborra büszkén tekintsen: „Ebben a munkában a mi forintunk is benne van!”

Majd hozátette, a Tourinform irodában, a HSMK információjánál, a Könyvtár folyóiratosainál valamint a Volksbank fiókjában fizethetik be felajánlásaikat a Petõfit tisztelõ kanizsaiak.2008-02-12 13:27:06


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül