Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046965    
Honlapkeszites

Napsugaras nyárbúcsúztató – A mindenki háza mindenkié

2011. augusztus 28-án került megrendezésre a Napsugaras Nyárbúcsúztató a Miklósfai Mindenki Házában, melyen négy település találkozott (Miklósfa-Liszó-Surd-Nemespátró), s melynek célja a mai ellenségeskedõ világunkban hirdetni az egység, az összetartozás erejét, szépségét, gyõzelmét. – emelték ki a szervezõk. A sikeren felbuzdulva hagyományt kívánnak teremteni.

A program két helyszínen zajlott.. Míg a miklósfai sportpályán a liszói, nemespátrói valamint a helyiek által kiállított nõi-férfi csapatok mérték össze erõiket, addig a közösségi háznál kezdetét vette a fõzõverseny. Minden település hozott anyagból készítette a különleges étkeket. Mindeközben a nagyszínpadon elkezdõdött a családi vetélkedõ, mely hatalmas sikert aratott a szereplõk és a gyülekezõ tömeg körében is.
A sztárvendég, Csocsesz fellépésekor már majdnem tele volt a ház, de a legnagyobb érdeklõdést mégis a települések kulturális bemutatója váltotta ki. 


 A kulturális programot megelõzte a ház kistermében tartott kiállítás megnyitó, mely a települések természet- valamint életképeit mutatta be. Az eseményt Szmodics Józsefné, a Miklósfai Általános Iskola újonnan kinevezett igazgatója nyitott meg. Az eseményt Fa Ede és Erdõs Attila költõk személyesen elõadott versei tették még színvonalasabbá.
A gyerekek sem maradtak szórakozás nélkül, mesefa, játszóház, ugrálóvár, állatsimogató, arcfestés várta õket egész nap. A tökéletes befejezést az Édeskettes zenekar báli hangulata és Major Lajos harmónikaszója biztosította. Az est tábortûzzel zárult, ahol a települések apraja nagyja vidáman mulatott.
A rendezvény példaértékûnek mondható, mert elõször fordul elõ, hogy négy település közös összefogással a békesség és az egység jegyében szervezett egész napos sport- és kulturális programot. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy kb. 500-600 fõ vett részt.

Sportversenyek eredményei:
- Öregfiúk futballmérkõzése: Nemespátró csapata
- „11-es” rugó verseny: Gyepes Péter Miklósfa
- Nõi sodrófadobó verseny: Liszó csapata
- „7-es” dobóverseny: Kapusiné Varga Ilona Miklósfa
- Ugrókötelezés: Liszó csapata
- Pintes üveg fejen vitele: Liszó csapata
- Vízhordó verseny: Liszó csapata
Családi vetélkedõ: Liszó csapata
Fõzõverseny gyõztese: Surd csapata
Az összesített pontverseny alapján a 2011-es VÁNDORKUPÁT Liszó nyerte meg.

A rendezvényt felajánlásokkal támogatták a körzet országgyûlési képviselõi, Cseresnyés Péter, Göndör István és Zakó László.

(Ezúton is köszönik a szervezõk a Miklósfai Általános Iskola tanulóinak és felkészítõ tanárainak, a Liszói Asszonykórusnak valamint a Liszói Lányok és Fiúk Tánccsoportjának, a Surdi Gyöngyszemeknek, a Surdi Sangria Tánccsoportnak és nem utolsó sorban a Nemespátrói Tánccsoportnak a színvonalas elõadásokat.)2011-08-31 09:36:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül