Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590676    
Honlapkeszites

Jet-ski országos bajnoki futam Nagykanizsán

Amit a szervezõk ígérnek: nem érdemes más programot választani a nagykanizsaiaknak augusztus 20-21-én, hiszen akkor rendezik meg városuk Csónakázó-taván a jet-ski országos bajnokság negyedik futamát. Dobri Noémi, a Kanizsa Autó- és MotorSport Egyesület elnöke, valamint Dara Roland, a klub jet-ski szakosztályának vezetõje roppant eltökéltek, s a hírek alapján nem is alaptalanul, mivel igazi (gyorsasági) látványosság lesz a víztükrön Kanizsa kiránduló övezetében.
Maga a jet-skisek mezõnye a dunaharaszti, gyõri és miskolci futamok után érkezik Nagykanizsára, s a dél-zalai futamon kívül még egy helyszínen (Vas megyében, egyben Alpok-Adria versenyen) jön össze a színes és felettébb gyors forgatag, tehát már minden megszerzett helyezésnek és pontnak külön jelentõsége lehet a nagykanizsai viadalon.
Elõreláthatólag a magyarok mellett hat nemzet (csehek, németek, osztrákok, szerbek, szlovákok, szlovénok) sportolói is felsorakoznak a rajtnál, hogy összesen nyolc kategóriában mérhessék össze ügyességüket a felkorbácsolt hullámokon.


Sz?ljon hozz?!

Szombaton, tehát augusztus 20-án 10 órától kezdõdnek a versenyek, az úgynevezett amatõr jet-skisek számára, majd délután már az F1, F2 offshore kategória menõi jönnek. Lesz szabadstílusú jet-ski bemutató is, no és a kísérõprogramok Zanzibar-koncertet és az esti, augusztus 20-i tûzijátékot (21 óra) is magukban foglalják.
 

Vasárnap 8.30-tól már újabb (és már a profi) kategóriák versenyzõi indulhatnak, s míg szombaton az idõmérõ mûszer lesz a legnagyobb vetélytárs, augusztus 21-én már a rövid technikás pályán egymással is kõkeményen küzdenek a „vízen-lovaglók”. A futamok sora eltart majd egészen délután négy óráig, de a parton is igazi csemege várja az érdeklõdõk hadát, mivel autós találkozót is iktattak programjukba a szervezõk.
 

S akkor néhány szót a „hazai” egyesület indulóiról: Dara Roland nagykanizsaiként bemutatkozik itthoni környezetben is a KAMSE színeiben, akinek fõ száma talán a Runabout Stock F2-es kategória lesz, melyben az összesített tabella harmadik helyén áll. Szintén a KAMSE színeiben indul Novice szlalom kategóriában a szombathelyi illetõségû Jantos Gábor, aki vezeti is mezõnyét összetettben.


Az egész napos programok garanciát jelentenek a kikapcsolódásra – a szervezõk ezt ígérik. No, meg elsõ osztályú versenyeket, melyek akár egy késõbbi Alpok-Adria verseny elõhírnökei is lehetnek. S az ilyen versenyekhez nem csupán nagy mezõny, de rengeteg nézõ is dukál…

P.L.2011-08-10 16:09:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147