Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408077    
Honlapkeszites

A legbiztonságosabb városban is kellenek polgárõrök

Bár Nagykanizsa az egyik legbizton-ságosabb megyei jogú város, és a bûnügyi helyzet a térségében is kifejezetten jónak mondható, ettõl függetlenül szükség van a polgárõrök munkájára.

Vannak olyan, jellemzõen kisebb súlyú bûncselekmények, amelyek megelõzésében nagy szerep jut a civileknek. Tusják Pál, a Dél-zalai Polgárõr Szövetség elnöke a Helikon rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, a polgárõr egyesületek igyekeznek megszervezni, hogy tagjaik minden nap megjelenjenek az utakon, tereken. Véleménye szerint az egyik legjellemzõbb probléma a fémhulladék-, állat- és termény-, illetve karácsony táján a fenyõfalopás. Természetesen elõfordul néhány betörés is.
A polgárõrök – akik lehetnek egyaránt hölgyek és urak is – a munkahelyük mellett járõröznek. A nagyobb létszámú csoportoknál egy fõre havi egy-két alkalom, 4-6 óra jut, míg a kisebb létszámúaknak ennél lényegesen több idõt kell áldozniuk a szabadidejükbõl. A cél az, hogy a hónap majdnem minden napján legyen valamilyen jellegû szolgálat a területeken.
2011-08-08 08:05:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül