Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54761159    
Honlapkeszites

Autentikus magyar népzene Kendliben

Kedves Barátaink, vendégeink gyakran kérdezik: hol lehet autentikus magyar népzenét hallgatni? Tíz évvel ezelõtt még lehetett, ha nem is mindenhol.

A már hagyománnyá vált nyári zeneestjeink minden bizonnyal nem tudják pótolni azt ami már elveszett és semmiképpen sem tudnak megfelelni a sok alkalommal hangoztatott "ha nem ápoljuk múltunkat, nem lesz jövõnk" szólás rejtett követelésének, de alkalmak lehetnek visszaemlékezésre és elgondolkodásra egy ismert dallam, egy jó szó hallattán vagy egy bájos mosoly varázsának légkörében. Zeneestjeinken hagyomány szerint Németh Ferenc (hegedü, mandolin, tilinkó) és növendékei, Tátrai Lajos (gitár) lépnek fel, de több más zenész fellépése is kecsegtet már.


 Aztán meg lesz ismét búcsú Kerülõn, családi keresztünk tövében az újudvari TV-torony árnyékában és ez már a huszadik alkalommal. Szeretnénk látni Benneteket ott, kezet fogni Veletek, beszélgetni múltról, jövõrõl, vagy egyszerûen csak arról, hogy milyen jó együtt "fürödni" a természetben.

És harmadszor egy nyitott napon, egy nyárbúcsúztató ünnepléssel szeretnénk Veletek együtt elköszönni az idei, számunkra sok munkát, de számtalan örömet is ajándékozó nyártól; zenével, dallal, vásárral, kézmûves- és gyerekfoglalkozásokkal (további ötleteket szívesen fogadunk).

Gyertek el s tiszteljétek meg azokat az önzetlen zenészeket / dalolókat / fellépõket, kiállítókat, akik még õrzik népünk csodálatos múltjának lángját, de ízelítõt is adnak környezetünk kultúrájának remekeibõl.

Szeretettel meghívunk Benneteket, barátaitokat, ismerõseiteket szerény ünnepségeinkre parasztudvarunkon Kisrécse - Kendlimajor, Kossuth u. 03 szám alá, és a Kerülõi búcsúra a TV- toronynál Újudvar határában.

- július 17, 19h: Zeneest parasztudvarunkon
- július 31, 19h: Zeneest parasztudvarunkon
- agusztus 6, 11h: Kerülõi bucsu: Szentmise, piknikezés (saját étel, ital), beszélgetés, kirándulás a Csibiti tóhoz
- agusztus 7, 19h: Zeneest parasztudvarunkon
- agusztus 14, 19h: Zeneest parasztudvarunkon
- agusztus 21, 19h: Zeneest parasztudvarunkon
- agusztus 28, 14h: Nyárbúcsúztató ünnepség: vásár / zeneest

Szeretettel várunk Benneteket:
Czinki Ortrun és Czinki László
8756 Kisrécse - Kendli
Kossuth u. 24
T.: 93 371 471; 0036 20 55 38 012
www.czinki-ferien-bauernhof.hu2011-07-27 08:20:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül