Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046921    
Honlapkeszites

A jazz nagyjai jönnek

Immár évek óta hagyománya van a Magyar Jazz Szövetség által szervezett Magyar Jazz Ünnepének. A rendezvények ezúttal nem csak a fõvárosra korlátozódnak, hanem számos vidéki nagyvárosban is igazi ínyencségekkel találkozhatnak a mûfaj kedvelõi – így lesz ez Nagykanizsán is.

Mint azt Kõfalvi Csillától, a Magyar Plakát Ház és a Képzõmûvészetek Háza, Kiskastély vezetõjétõl megtudtuk: igazi nagyágyúkkal készülnek a kanizsai jazzünnepre, amelyre a szokásos március tizenötödikétõl harmincadikáig tartó Tavaszi Mûvészeti Fesztivál keretében kerül sor.


– A Magyar Jazz Szövetség idén több megyei jogú város, köztük Nagykanizsa számára is kiajánlott nívós jazzprodukciókat a Jazz Ünnepe kapcsán – mondta érdeklõdésünkre Kõfalvi Csilla. – Mi is választhattunk egy illusztris listáról, s a választásunk Gonda Jánosra és az „Üss-Dob” – formációra esett. Az elsõ koncertre március tizenkilencedikén kerül sor a Medgyaszay Házban, ahol az utóbb említett csapat lép fel. Ennek tagjai az Amerikában dolgozó magyar származású Tommy Vig, Zsoldos Béla és Mia Vig. Tommy Vig amúgy a Barbra Streisandot kísérõ állami zenekarban játszik, így hát az õ személye is garancia a rendkívül magas nívóra. Hogy ki lesz a zongorista és a dobos, még nem tudni, úgy hallottam, a fõvárosból hoznak fiatal tehetségeket. A csapat elõzenekara a Quartet 4 lesz, ebben zongorán játszik egy európai jazzverseny gyõztese, Oláh Tzumó Árpád, Kõfalvi Csaba dobol, Bacsó Kristóf tenorszaxofonozik majd, a bõgõ mellé pedig Horváth-Barcza Józsefet várjuk, ám az õ személye még nem végleges.

A második koncertre a nagyszerû jazz-zenészt, zenepedagógust, a hazai jazz-oktatás atyját, Gonda Jánost várják a Medgyaszay Házba március huszonnyolcadikára, ahol utózenekarként a Kanizsa Big Band igazi instrumentális zenével képviseli a helyi érdekeltséget.

H.A.2008-01-30 09:13:56


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül