Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772404    
Honlapkeszites

Ketten beszélgetnek

A Nagykanizsai Zsidó Hitközség és a Kanizsai Zsinagógáért Alapítvány minden érdeklõdõt szeretettel hív a Teátron Színistúdió elõadására 2011. június 14-én, kedden, 17.30 órakor a nagykanizsai Zsinagógába. (Fõ út. 6.)

A Teátron Színi Stúdió különleges színházi bemutatóval jelentkezik Nagykanizsán. A Ketten beszélgetnek címû elõadás rövid jelenetekbõl áll. Ketten beszélnek a kávéházban, a pusztában, a börtönben… A darab mûfaja kollektív kabaré. Ahogy a helyszíneket, a karaktereket, úgy az elõadás szerzõit is a sokszínûség jellemzi, hiszen a szövegek szerzõi között a világ- és a magyar irodalom ismert klasszikusait ugyanúgy megtaláljuk, mint az ismert és ismeretlen viccek és legendák anonim szerzõit.
 


 

A Teátron Színistúdió ez év áprilisában kezdte meg mûködését kilenc fiatallal. A mesterségbeli tudás elsajátítása mellett elsõdleges céljuk, hogy mindenki jól érezze magát: a szereplõk a színpadon és a közönség a nézõtéren. Az alkotóközösség nem titkolt szándéka a zsidó kultúra megismertetése, megszerettetése. A stúdió elnevezésében a teátron szó az ókori görög színházban a nézõteret jelentette. Szó szerint annyit tesz: a hely, ahol láthatunk. Ebbõl származik az olasz teatro, az angol theatre, és még héberül is úgy hívják a színházat: teátron.
Szereplõk: Erdély Janka, Fiterman Lea, Karcsai Dávid, Kosztopulosz Eszter, Kozma Zsófia, Tábor Zsófia, Pardi Tamás, Steiner Noémi, Vikár Gergõ. Vezetõ tanárok: Balla Margit és Borgula András. Zenei vezetõ: Incze Zsóka. Koreográfus: Kelemen Kata. Producer: Schõn Edina. Produkciós asszisztens: Kriston Linda.
 2011-06-09 11:37:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül