Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088521    
Honlapkeszites

Folkos ritmusok három napon keresztül

Két évfordulót is ünnepel idén az Igricfesztivál, hiszen ötödik éve rendezik meg a nyári koncerteket, valamint huszonöt éves a névadó Igricek együttes. A három napos fesztiválon számos folk és világzenei együttes szolgáltatja majd a talpalávalót a Magyar Plakát Ház udvarán felállított színpadon.

Június tizedikén, tizenegyedikén és tizenkettedikén rendezik meg idén az Igricfesztivált, amely az énekelt vers, a folk és a világzene képviselõinek találkozója. A rendezõk minden évben törekednek arra, hogy kanizsai vagy a városhoz kötõdõ együtteseket hívjanak meg a rendezvényre. Idén olyan formációk is fellépnek, akik nemrég adtak ki új lemezt, így az elsõ napon a Fabula Rasa és Szirtes Edina Mókus formációja lép fel, majd õket követi a Csík zenekar, késõ este pedig a Kanizsa Csillagai lép a pódiumra.


A második napon a helyi Kazsinka zenekar mûsorával indul a folk-kavalkád, majd az Igricek együttes zenéjét lehet meghallgatni, õket követi a Rendhagyó Prímástalálkozó – akiknek új lemezét beválogatta a brit Songlines szaklap a legjobb tíz újonnan megjelent album közé -, és zárásként a Firkin zenekar ír kocsma-buliján rophatja a táncot a közönség. Az utolsó napon gyermekprogramokra, családi rendezvényekre lehet ellátogatni, valamint az énekelt versnek hódolva Nyesõ Mari koncertje, Dinnyés József mûsora, valamint a Kaláka Együttes családi elõadása szórakoztatja a gyerekeket és szüleiket. Emellett bábszínház-elõadás és kézmûves foglalkozások nyújtanak kikapcsolódási lehetõséget a kicsiknek.
Mint Farkas Tibor, a HSMK igazgatója elmondta, a három napos fesztivál költségvetése megközelítõleg négy és fél millió forint.
Z.A.2011-06-04 08:05:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül