Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408553    
Honlapkeszites

Nagykanizsa, a Nóta Városa

A Tüttõ János Nótaklub szeretné hivatalosan is a Nóta Városává tenni Nagykanizsát. A cím elnyerésének azonban komoly kötelmei vannak, melyek teljesítéséhez egyetlen dolog kell csak: pénz. De abból sok.


– Valóban szeretnénk, ha Nagykanizsa lehetne a Nóta Városa, ez az egyik nagy álmunk – mondta kérdésünkre Major Lajos, a Tüttõ János Nótaklub vezetõje. – Ennek azonban komoly feltételei vannak, s úgy tudom, már Békéscsabán is gondolkodnak a cím megszerzésén. Remélem, mi leszünk a gyorsabbak, mert nem olyan egyszerû a dolog: az igényünket be kell jelenteni az Artisjusnál, a szerzõi jogvédõ irodánál, s le kell védetni a címet. Ahhoz azonban, hogy ezt kiérdemeljük, komoly kötelezettségünk van: minden harmadik hónapban nótafesztivált kell szervezni, meghívott vendégekkel. Óriási anyagi vonzata van tehát az álmunknak, s amíg ezt nem látjuk biztosítottnak, nem merünk belevágni. Természetesen, már próbáljuk felkutatni a lehetséges mecénásokat.

Major Lajos elmondta azt is, a Nóta Faluja címmel már a Heves megyei Verpelét büszkélkedik, s annak érdekében, hogy Nagykanizsa lehessen a Nóta Városa, több alkalommal is egyeztettek Verpelét szülöttével, a nótaénekes Tarnai Kis Lászlóval, aki tanácsaival segíti a megvalósítást.

H.A.2008-01-25 09:47:57


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül