Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320218    
Honlapkeszites

Fidesz: Vége a mutyinak

– Ha nehezükre esik is, értsék meg, vége a mutyizásnak – utalt minapi, Tóth Nándor önkormányzati képviselõvel közös sajtótájékoztatóján Bene Csaba, a Fidesz-KDNP frakcióvezetõje a hivatal átvilágításával kapcsolatos, közpénzek lenyúlásáról és annak Fidesz-közeli cégekhez történõ átjátszásáról szóló ellenzéki vádak mögött rejlõ valós indokokra.


– Az MSZP és az SZDSZ ismét vádaskodik, láthatóan nincs ínyükre az, hogy pár hónapon belül befejezõdik az általuk hátrahagyott káosz utáni rendcsinálás az önkormányzatnál – mondta Tóth Nándor. – Most régi szokásukhoz híven azzal vádolják Marton István polgármestert és a Fideszt, amit a múltban õk követtek el, vagy feltételezésünk szerint szeretnének elkövetni a jövõben. De nézzük csak meg, kik is vádaskodnak? Vádaskodik az SZDSZ, amelyrõl még Medgyessy Péter ex-miniszterelnök is azt mondta, hogy tele vannak korrupciós ügyekkel, illetve az a Röst János, aki nem is olyan régen alpolgármesterként nem a város érdekét képviselte, hanem egy pártjához közel álló vállalkozóét. Bármilyen erkölcsi alapjuk akkor lenne a bírálatra a helyi szocialista és szabad demokrata pártkatonáknak, ha például elszámolnának a Thúry laktanya mutyijának 170 milliójával. Ugyanis balliberális barátaink ennyivel olcsóbban verték dobra ezt az értékes ingatlant. És végül annak az ügyvédi praxist folytató képviselõnek a helyében sem mernék egy szót se mondani senkire, aki politikai hatalmát felhasználva kivetette a város egyik legfrekventáltabb helyén lévõ ingatlanát a tilalmi listáról, csak azért, hogy azt kedvezményesen megvásárolhassa. Szóval, ezek az urak vádaskodnak most – mondta Tóth Nándor képviselõ.

– De nézzük a tényeket, hogy miért is a nagy felháborodás – vette át a szót Bene Csaba. – Pár hónapon belül az önkormányzat gazdálkodásában – köszönhetõen a szocialisták és a szabaddemokraták által bírált tanulmánynak – jelentõs változások lépnek életbe. Ezek közül a legfontosabbak, hogy a jövõben nem a papíron meglévõ pénzt, azaz az elõirányzatot fogja elkölteni a hivatal, hanem a ténylegesen meglévõt és a jövõben reális tervezéssel, áttekinthetõ módon készül a költségvetés. Ezen változások következtében reményeink szerint az év végére jelentõsen csökkenni fog a város hitelállománya. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetõen pedig nem olyan, az adófizetõk pénzébõl méregdrágán megvett eszközei, szoftverei lesznek a városnak, amelyeket azért nem használnak, mert el sem indulnak, hanem olyanok, melynek segítségével átlátható módon folyik a pénzköltés.

Tisztelettel megkérjük az ellenzéki képviselõket, még ha nehezükre esik is, értsék meg, vége a mutyizásnak – mondta végül Bene Csaba, aki hozzátette azt is: véleménye szerint mindenki pontosan tudja, a másik oldal politikusai azért küzdenek, hogy „ismét kivehessenek számukra tetszõ ingatlanokat a tilalmi listáról, hogy aztán baráti áron megvehessék azt, vagy hogy privatizátor barátaikkal ismét nyélbe üthessenek Thúry-laktanyás, 170 milliós bizniszeket”.

Horváth Attila2008-01-23 12:32:37


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül