Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320499    
Honlapkeszites

Kontroll a politika fölött

„A kormány - szemben a hatalom cinikus propagandájával – igenis, leváltható” – idézte a pénteken városunkba látogató Tarlós Istvánt Kóré Péter, a Nagykanizsai Polgári Egyesület elnöke, minapi sajtótájékoztatóján.

– Emlékszünk-e, városunk lakói milyen széles összefogással akadályozták meg kórházunk privatizációját az elõzõ szocialista-szabaddemokrata városvezetés ellenében? Manapság, amikor a gyöngyösi kórházról láthatunk riasztó képeket, valamennyi aláíró biztos lehet benne: volt értelme az akkori tiltakozásnak! – mondta a civil szervezõdés elnöke.


- Most a vizitdíj, kórházi napidíj és a tandíj eltörlésére igent mondó népszavazás elõtt hasonló jelenségnek vagyunk tanúi. Az emberek a józan eszükre és tapasztalataikra hallgatnak, s nem érzik kötelezõnek többé 2006 tavaszán leadott szavazatukat! A technika jóvoltából szembesíthetik az akkori ígéreteket a kampány utáni történésekkel. Emlékezzünk: „Elnök úr, kérnék öntõl valami szívességet. Most. Itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszer-felírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza.” Szakértõk szerint a politikusok csak Dél-Amerikában szokták így meghazudtolni saját szavaikat – utalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szavahihetõségére Kóré Péter. Hangsúlyozta, fontos a politika feletti társadalmi kontroll, melynek megnyilvánulása lesz a vizitdíj, kórházi napidíj, tandíj eltörlésére adott sokmillió „igen” szavazat. Kóré Péter szerint e voksok kétféleképpen értelmezhetõk: egyrészt az elhibázott intézkedések visszavonásáról szólnak, másrészt az is jól látszik majd belõlük, hogy az emberek más irányt akarnak szabni a sikertelen kormányzati politikának.
– Ezért örülök annak, hogy Tarlós István, a Szociális Népszavazás 2008 kampányának vezetõje január 25-én, pénteken 17 órakor a HSMK-ban találkozik városunk és környéke választópolgáraival. Merthogy õ fogalmazott így a minap: „a kormány - szemben a hatalom cinikus propagandájával - igenis leváltható.” – tette hozzá a polgári egyesület elnöke.

Horváth Attila2008-01-22 15:32:55


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül