Ma 2023. 9 26.
Jusztina, Kozma, Damján napja van.
Látogatók száma : 55983537    
Honlapkeszites

Vasúton érkeznek a Parlament körüli, élõ gyereklánc-rekord résztvevõi

Az elõzetes jelentkezések alapján csaknem hatezren tervezik, hogy a péntek délelõtti, gyermekek alkotta országlánc rendezvényre vasúton kívánnak utazni. Az amúgy is jelentõs pénteki utasforgalmat figyelembe véve, zsúfoltság várható a vonatokon.

Budapest, 2011. május 18. – Óriási, élõ gyereklánc-rekord felállítását tervezi a Parlament körül 13000 gyermek május 20-án, pénteken, délelõtt 10:15-kor. A rendezvény a Világharmónia Futás keretein belül, a nemzetek közötti barátság és harmónia elõmozdítását szolgálja, a szervezõk Magyarország valamennyi településérõl várják a gyerekeket.


 A személyszállító vasúttársaság rendelkezésére álló, elõzetes jelentkezések alapján a rendezvényre csaknem hatezer résztvevõ utazik vasúton. A várhatóan jelentõsen megnövekvõ utasforgalom megfelelõ kiszolgálása érdekében a MÁV-START Zrt. az összes rendelkezésére álló jármûvet közlekedtetni fogja, továbbá mentesítõ járatot indít és a lehetõségei szerint több kocsival erõsíti meg a szerelvényeket. Az intézkedések ellenére várakozások szerint nem kerülhetõ el a reggeli, délelõtti órákban a Budapest irányába, a délutáni idõszakban pedig a fõváros felõl közlekedõ vonatokon a zsúfoltság, ezért utasai megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

A komfortos utazás érdekében javasolja a MÁV-START Zrt., hogy aki teheti, tervezze a vasúti utazását ennél korábbi vagy késõbbi idõpontra.2011-05-18 12:33:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül