Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353543    
Honlapkeszites

Semmitmondó tanulmány, sokatmondó szerzõdés

– Megütközéssel és felháborodással tapasztaltuk a legutóbbi közgyûlésen, hogy a fideszes városvezetés Nagykanizsán semmiféle határt nem ismer akkor, amikor saját embereit kell közpénzen jól fizetõ megbízásokkal ellátni – mondta minapi sajtótájékoztatóján Bogár Ferenc, szociáldemokrata képviselõ, az MSZDP megyei elnöke.


– Most is súlyos kilencmillió forintot fizetnek ki indokolatlanul egy, a város gazdálkodásával foglalkozó tanulmányra, amelyre jelen formájában semmi szüksége nincs a városnak. Ugyanis átfogó elemzés és érdemi megoldási javaslatok helyett semmitmondó észrevételek, általános javaslatok garmadája áll a tanulmánynak nevezett iratcsomagban. A tanulmány végén az összegzésekben általános egymondatos javaslatok szerepeltek, ami mondatonként több mint 200. 000 forintjába kerül a nagykanizsai adófizetõ polgároknak – mondta Bogár Ferenc.

Hozzátette: megítélésük szerint a tanulmányban szereplõ általános, semmitmondó tanácsokra egyetlen, számolni tudó embernek sincs szüksége, nemhogy a polgárok pénzével felelõsen gazdálkodó és felelõsen gondolkodó városvezetésnek. Az ellenzéki képviselõk a közgyûlésen rámutattak az elõterjesztés hiányosságaira, megoldási javaslataikat azonban a Fideszes többségû közgyûlés elutasította – állítja Bogár Ferenc. A tanulmány megrendelésének körülményeit tisztázni akaró kérdéseikre Marton István polgármester a közgyûlésen megtagadta az érdemi válaszadást, véleményérõl pedig csak utólag, a sajtóból értesülhettek.

– Mindez felveti a gyanúját annak, hogy erre a tanulmányra és a már bejelentett további tanulmányokra valójában azért van szüksége a fideszes városvezetésnek, hogy a nagykanizsai polgárok adóforintjaiból több tízmilliót át tudjon játszani saját párttársainak – szögezte le a szociáldemokrata politikus, aki azt javasolta, hogy a tanulmányírásra elkülönített huszonnégymillió forintot inkább a város érdemi fejlesztésére, az itt élõ emberek helyzetének javítására fordítsák.

Horváth Attila2008-01-21 15:58:44


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül