Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399690    
Honlapkeszites

Válasz Balogh László nyilatkozatára

Gábris Jácint sajtóközleménye

Tisztelt Balogh László!

Mivel megszólított, gondoltam úgy tisztességes, ha reflektálok a nyilatkozatában közöltekre.

Ha kicsit körültekintõebben tájékozódott volna, tudná, és elmondaná azt is, hogy augusztusban, a választásokat megelõzõen lemondtam a vezetõi beosztásomról a Cserhátiban. Lemondásomnak számos oka volt, de az egyik legfõbb indok az az, hogy nem tartottam összeegyeztethetõnek azzal, amire vállalkoztam, azaz az önkormányzati képviselõi munkával. Értetlenül állok az elõtt, hogy ezt Ön miért nem tette meg? Egyébként, tanárként (alkalmazottként, ráadásul egy teljesen új iskolavezetés irányítás alatt) nem gondolom, hogy az érintettségem olyan fokú és mértékû (vagy egyáltalán számottevõ) lenne, mint az Öné.


Másrészt elárulom, hogy a Bolyai tanulójaként, illetve azt követõen a Zsigmondy-Winkler diákjaként végeztem tanulmányaimat, tehát ilyen alapon mindhárom iskolához kötõdöm. De félretéve ezeket a logikai bukfenceket, és eljátszva a gondolattal: ha Önök hárman, mert ugye az összevonásban igazgatóként Bene Csaba és Ön, illetve volt vezetõként Dénes Sándor vitán felül érintettek, kikapcsolták volna gépüket az alapvetõ erkölcsi normáknak megfelelõen a szavazáskor, én is megtettem volna (bár ismétlem, az én esetemet abszolút nem lehet összehasonlítani az Önökével). De tételezzük fel: ha így is történt volna, akkor 7 (IGEN) : 6 (NEM) aránnyal NEM ment volna át az elõterjesztés. Tehát mirõl is beszél? Ezt felesleges volt felvetnie.

Hány képviselõ is kérte Önöktõl azt, hogy az etikett és a tisztesség jegyében eljárva ne szavazzanak? Mellesleg, hány alkalommal szavaztak Önök úgy, érintettségre hivatkozva, hogy nem szavaztattak a „kizárásukról”? Értem én, ez más eset volt, itt kellett a biztos minõségi többség. Tényleg jó az Önöknek, hogy megszavazták saját tagtársuknak a fõigazgatói posztot, illetve iskolájának összevonását? Vajon miért tartják ezt sokan hatalomépítésnek?

A zalaegerszegi példájával kapcsolatosan pedig tájékoztatom arról, hogy a múlt héten részt vettem egy olyan ballagáson, ahol azt kellett tapasztalnom, hogy a hasonló szöveggel hitegetett két iskola összevonását követõen az egyik jövõre már megszûnik létezni… A Báthory és Kinizsi Középiskolákról van szó. Az összevonás elõtt mindkettõ keresett szakmákat oktató, több osztályos iskola volt. De a Ganz-Munkácsy és Deák-Széchenyi Középiskolák szakmai profilja, képzési párhuzamosságai terén is akadnak enyhén szólva gondok, értesüléseim szerint. Hogy is van ez akkor? Ez a jó példa Ön szerint?

Kár errõl tovább csépelni a szót, Önök ezt eldöntötték fent és lent, a valódi okokat meg majd idõvel úgyis megtudjuk. Az igazmondást még gyakorolniuk kell. Vagy ködösítsenek ügyesebben. Bár, ez utóbbit – keresztény emberként – nem támogatom. Rodolfo-mutatványként éltem meg az elmúlt heteket: „Ez csak pletyka, nincs is arról szó, amirõl…” – aztán: produkció! „Itt az összevonás, ott a Megszüntetõ Okirat!” De engedje meg, hogy ehhez ugyan már ne tapsikoljak! Nekem ép és egészséges a gerincem. Hát az Önöké?

Ha az Ön lelkiismerete nyugodt, akkor nem értem miért magyarázkodik. Mindezek ellenére a jó szándékot igyekszem meglátni nyilatkozatában.

Higgye el, a szívemben nincs harag senki iránt. Õszinte értetlenség és megdöbbenés viszont inkább!

Üdvözlettel:

Gábris Jácint (JOBBIK)
 2011-05-07 13:34:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül