Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357436    
Honlapkeszites

Megörökített fényévek

Megörökített fényévek címmel, a Kanizsa Fotóklub tagjainak kiállítása látható február 1-ig a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájában.

Az ünnepélyes megnyitón közremûködtek a Farkas Ferenc Városi Zene- és Aranymetszés Mûvészeti Iskola hallgatói, valamint a Tungsram Hevesi Sándor Versmondó körének tagjai és az iskola versmondói. A mûsort Wilheim Erzsébet mûvelõdésszervezõ pedagógus vezette. Az év elsõ kiállításán Horváth Krisztina, az intézmény igazgatója mondott új évi pohárköszöntõt. A tárlatot Lehota M. János esztéta, az 50 fényév címû jubileumi fotóalbum „elõ-képének” szerzõje nyitotta meg.


– Akik a Kanizsa Fotóklub „Megörökített fényévek” címû tárlatát végignézik, hajdani mesterek tanítványainak munkáit láthatják, akik mostanra szintén mesterekké váltak. Csak látásmódjuk különbözik, de elkötelezettségük mûvészetükhöz ugyanaz.

E kiállításon feltárul az alkotók mindazon nézõpontja, világhoz való tárgyilagos, vagy bensõséges, személyes viszonya, mely mára része nemzeti és nemzetközi világ-képünknek. Olyan képeket láthatunk ezért e kiállításon, melyek a mi képeinkké is váltak, s néha elõtörnek belõlünk is, ha a városra, környezetünkre, egy testre, vagy egy tárgyra gondolunk. Az ember úgy gondolkodik az õt körülölelõ világról, hogy a képek nélkülözhetetlenné váltak emlékezésében. Ezért a kiállításon saját múltunk és jelenünk tárul fel, mely megõriztetett e képek által, hogy belehullhassanak a jövõnkbe.

A tárlat így arra is ösztönzi a látogatót, bennünket, hogy választ kapjunk képzeteink egymást életrehívó mivoltára. Arra sarkall, hogy megfigyeljük saját látásmódunkat, hogy reflektáljunk a valóságról alkotott saját képeinkre, egész világ-képünk mikéntjére.

B.E.2008-01-21 15:36:43


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül