Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048024    
Honlapkeszites

Megnyílt a Ludvig-mûvésztelep

A németországi „EuropeanArtists” mûvészeti egyesülettel közös szervezésben vasárnap este megnyílt a 14. Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep.

A nemzetközi szinten jelentõs ismertséget elért, és Kendlimajorban megjelent mûvészek az itt létrejött kapcsolataikon keresztül bekerültek más – fõleg európai – mûvészeti csoportokba is. A Ludvig mûvésztelep fõ törekvése, hogy ezekkel a csoportokkal minél szorosabb és fõleg tartalmasabb kapcsolatot építsen ki, ennek érdekében együttmûködési megállapodásokat kötnek csereprogramok szervezésére. Ilyen együttmûködési megállapodás már van szlovéniai, szlovákiai és németországi egyesülettel, de van érdeklõdés Ausztráliából is.


A mostani, egy hetes közös szimpóziumot Cseke Zoltán pedagógus, a Kreatív Klub elnöke nyitotta meg a Tiborcz Quartet közremûködésével. Beszédében Cseke Zoltán párhuzamot vont a Nagybányai Mûvésztelep és a Ludvig Mûvésztelep munkássága között és szólt a teremtés jelentõségérõl, hiszen Ludvig Zoltán, Páli László és Wilheim Gábor a semmibõl teremtett ’99-tõl egy új világot Kendlimajorban. Hétfõtõl hat ország huszonkét mûvésze kezdi meg az alkotómunkát. A hét közepén, szerdán este 20 órától a „Kamera 67” Filmklub három tagjának – Kotnyek István – Kalász József – Gerócs László – filmjeibõl lesz vetítés.

A 19-én, szombaton este 19 órakor kezdõdõ ünnepélyes záró kiállításon Kardos Ferenc néprajzkutató, költõ mondja el gondolatait. Közremûködik Kígyóssy Zoltán csellista.

B.E.2008-01-16 11:42:32


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül