Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048114    
Honlapkeszites

Együtt mûködünk - pályázatot nyert a HEMO

 „EGYÜTT-MÛKÖDÜNK!” – kistérségek összefogása a közösségek építéséért- a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány kompetenciafejlesztõ, a közoktatási rendszer hatékonyságát növelõ, oktatást kiegészítõ programjai (TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0016)

A nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány sikeresen pályázott a TÁMOP-3.2.3.-09/2 támogatási konstrukcióban. A pályázat kiírója a Nemzeti fejlesztési Ügynökség. A program az új Magyarország Fejlesztési Terv része. A projekt megvalósításának idõtartama: 2010. október 1. – 2012. március 31. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott konzorciumi támogatás összege: 66 099 490 Ft. A kedvezményezett támogatási összege: 11 953 860 Ft.  A támogatás mértéke 100 %.


 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg négy közmûvelõdési intézmény összefogásával ( 1 Veszprém és 3 Zala megyei) A pályázat célja a közoktatási rendszer hatékonyságának a közmûvelõdés eszközeivel történõ javítása, ennek keretében a gyermek- és ifjúsági korosztály bevonása a formális oktatást támogató és kiegészítõ új tanulási formákba, nem formális, informális tanulási programokba, szolgáltatásokba, valamint a hátrányos helyzetû, rendszeres munkát nem végzõ csoportok bekapcsolása az egész életen át tartó tanulás folyamatába. Fõ cél, hogy a minél szélesebb informális tanulási lehetõségeket kínáljanak már óvodáskortól kezdõdõen a középiskolás korosztályig. A projekt keretében oktatást kiegészítõ programok (ovis angol, kompetenciafejlesztõ játszóház, képességfejlesztõ szakkörök, táncfoglalkozások, számítástechnika szakkör, helytörténeti klub, filmklub, színjátszás, pályaorientációs foglalkozások, táborok), valamint közösségi programok (hagyományos foglalkozások, népi értékek felelevenítése, néptánc, népi hagyományõrzés) kerülnek megvalósításra, amelyekbe több mint 350 gyermek kerül bevonásra.
A projekt eredményeként nõni fog a nem formális tanulás elismerése a város közösségeiben. Törekszenek a proaktív szemlélet kialakítására, mely által a fiatalok megtanulják felismerni és elfogadni korlátaikat, meglátni bennük a lehetõséget egy új, kreatív jövõ felépítésére.2011-04-18 12:25:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül