Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415412    
Honlapkeszites

MSZP: Fideszes klientúra-építés?
– A narancs jegyében fogant városvezetés elsõ éve a minden eddiginél gátlástalanabb és mohóbb politikai-gazdasági zsákmányszerzés jegyében telt el. Nagykanizsán új klientúra kiépítése folyik – jelentette ki hétfõi sajtótájékoztatóján Tóth László, a Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének frakcióvezetõje.

   A politikus úgy látja, a fideszes városvezetés vélt, vagy valós politikai érdemek alapján jutalmaz, miközben zajlik a városháza fideszesítése is; ugyanis miközben máshol létszámleépítések zajlanak, aközben a Fideszhez kötõdõ személyeket vettek fel városházi alkalmazottnak.
   – Nem jogszerûtlen, de etikátlan összefonódások fedezhetõk fel az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, a városvezetés, illetve annak holdudvara között is – mondta Tóth László. – Például a Kanizsa Uszoda Kft. felügyelõ-bizottságába ugyanis egy fideszes kiskanizsai egyéni képviselõ feleségét jelölték.
   A szocialista városatya úgy véli, a városvezetés túl gyakran lép át normákon, értékeken és embereken, erõsítve a magyar társadalomban amúgy is meglévõ tendenciát, miszerint mindent szabad, csak erõ kell hozzá.
   Tóth László azt is firtatta, hogy vajon jogszerûen jelölte-e Kassai Zoltánt a Dél-Zalai Víz- és Csatornamû Zrt. vezérigazgatói posztjára Cseresnyés Péter alpolgármester, miközben nem erre, hanem Molnár Szabolcs támogatására kapott felhatalmazást a közgyûléstõl.
   Tóth szerint az alpolgármester túllépte hatáskörét, ezért arra kéri a közgyûlés Ügyrendi-, Jogi és Közrendi Bizottságát, hogy foglaljon állást a tekintetben, vajon legitim-e a megválasztott vezérigazgató, vagy sem?
H.A.2007-09-05 13:53:18


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül