Ma 2023. 9 30.
Jeromos, Honória, Hunor napja van.
Látogatók száma : 56006037    
Honlapkeszites

Thália világát idézve

A színház világába vezeti be a szemlélõt a Magyar Plakát Ház legújabb tárlata, az Invocatio, amely nem csak mint figyelemfelkeltõ eszközöket, hanem mint önálló mûvészeti alkotásokat mutatja be az elõadásokat hirdetõ plakátokat.

A kilencvenhárom színházi plakátot bemutató kiállítás címe találó, hiszen valóban megidézi a teátrumok valóságos, ám mégis játékra épülõ világát. Igaz, a plakát elsõdleges feladata, hogy felkeltse az érdeklõdést az elõadás iránt, ugyanakkor ennél mégis több, hiszen különleges grafikával, jól megválasztott tipográfiai megoldásokkal önálló képzõmûvészeti alkotássá alakulhat át. Erre talán szükség is van, hiszen a plakát az egyik legelterjedtebb médium, amellyel naponta találkozhatunk, így akarva-akaratlanul befolyásolja látásmódunkat.


A kiállítási anyag a Nemzeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, A Pécsi Horvát Színház, A Pécsi 3. Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, és a szombathelyi Weöres Sándor Színház plakátjainak válogatása, amelyet május tizedikéig tekinthetnek meg a mûvészetek iránt érdeklõdõk.
Z.A.2011-04-13 12:49:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül