Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044874    








Honlapkeszites

Újra testvérvárosiak a Kendlimajorban

Hat testvérváros tizennyolc mûvésze élvezheti egy héten keresztül a Kendlimajor Mûvészeti Szabadiskola vendégszeretetét, immár harmadszorra.

A Kisrécse mellet, 1999 óta mûködõ Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep 2005-ben és 2008-ban már szervezett hasonló testvérvárosi rendezvényt, az idei pedig a harmadik a sorban. A Tiborcz Trió kellemes, jazzes dallamai könnyed, bohém hangulatot varázsoltak a megnyitóra, ahol Ludvigné Tihanyi Klára köszöntötte a mûvészeket. Elmondta, ilyen sok, testvérvárosból érkezett vendég még nem dolgozott Kendlimajorban. A húsz mûvész közül ketten kanizsaiak, valamint érkeztek többek között Magyarkanizsáról, Gleisdorfból, Kazanlakból, Kovásznáról, Kolozsvárról és Puchheimbõl is. Hozzátette, minden alkotó hagy majd egy-egy mûvet Kanizsán, amelyek színesíteni fogják mind a város, mind pedig a mûvésztelep összképét.


Mint Cseresnyés Péter polgármester kiemelte, bihácsi mûvészeket eddig még nem üdvözölhettek a közösség köreiben, így õket külön köszöntötte a város elsõ embere. Elmondta, ha nem lenne Kendlimajor, akkor a Távol-Keleten valószínûleg nem ismernék Kanizsát, de a mûvésztelep nyitottságának, sokszínûségének köszönhetõen egyre nagyobb híre van városunknak, hiszen az itt tevékenykedõk egyfajta arcot, arculatot is megfestenek.
Ludvig Zoltán festõmûvész ajándékcsomaggal köszöntötte a vendégeket, és jó munkát kívánt az április tizenhétig tartó tevékenykedéshez.
Z.A.



2011-04-11 10:16:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül