Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353511    
Honlapkeszites

Teleki László: Roma tiltakozás a Gárda ellen
– Demokrataként és az Emberi Jogi Bizottság tagjaként egyaránt figyelemmel kísérem a Magyar Gárdával kapcsolatos jelenségeket. Úgy látom, már nemcsak a Magyar Gárdáról van szó, hanem arról is, hogy a szélsõjobboldal újból el akarja orozni a nemzettõl október 23-át – mondta múlt heti sajtótájékoztatóján Teleki László, a nagykanizsai Cigány Kisebbségi önkormányzat elnöke, szocialista országgyûlési képviselõ, az Országgyûlés Emberi Jogi Bizottságának tagja. A volt romaügyi államtitkár szerint eztán a roma emberek félve léphetnek csak ki az utcára.

– A szélsõjobboldali fenyegetés elleni fellépés nem politikai döntés, hanem morális felelõsség kérdése – mondta a politikus. – Romaként is érdekel mindaz, ami az elmúlt hetekben a szélsõjobboldalon történik. Rémisztõ belegondolni is abba, hogy egy olyan szélsõjobboldali párt, amely cigánybûnözésrõl beszél, újnyilas egyenruhába bújtatott magánhadsereget hívhat össze. És még rémisztõbb látni, hogy azok, akiknek a szava ilyen helyzetben sokat számít, vagy számítana, kétértelmûen fogalmaztak, vagy egyszerûen hallgattak. Ez utóbbi is egyfajta üzenet. Mindenkinek felelõssége van abban, hogy ne engedjük tovább terjedni a szélsõjobb eszméket.
Teleki László Balog Zoltánt, az Emberi Jogi Bizottság fideszes elnökét pedig arra szólította fel, hogy hívja össze a bizottság rendkívüli ülését, ítéljék el a Magyar Gárda megalakulását, s vizsgálják meg a jogi lehetõségeket, melyekkel visszaszoríthatók a szélsõjobboldali eszmék. (H.A.)2007-09-05 13:51:24


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül