Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358727    
Honlapkeszites

A bolondját járatták

Áprilisi bolondságok diákoknak címmel vehetett részt a város ifjúsága Bolondok Napján a Halis István Városi Könyvtár és a Medgyaszay Ház környékén.

Elsõsorban a középiskolásokat várták a szervezõk a bolondos programokra, amelyek között szerepelt egy gólyalábas vetélkedõ öttagú csapatoknak. A nevezési díj nem volt más, mint egy ehetõ könyv elkészítése, hiszen április elseje a szó szerinti betûfalás napja is. Állítólag ezen a napon, csak épp kétszázötvenhat évvel ezelõtt született a francia gasztronómus, Jean-Anthelme Brillat Savarin, aki az ételrõl való filozófiai fejtegetéseirõl vált ismertté.


Minden középiskola képviselte magát, aki pedig a leghamarabb beért gólyalábakon egy könyvekkel megrakott kocsival, az jutalmul pizzát majszolhatott. További programként, aki kedvet érzett hozzá, kérhetett portrét magáról, vagy akár saját arcát is felkínálhatta, mint festésre alkalmas felületet, emellett megvizsgálhatta, milyen könyvjelzõket hagynak az olvasók a visszavitt könyvekben. A bolondos verseny után a résztvevõk tombolhattak a Feszültség zenekar muzsikájára, vagy levezethették a feszültséget az Ouch, Bogdán Norbi és Szabó Leslie koncertjén…
Z.A.2011-04-03 11:20:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül