Ma 2019. j?nius 17. h?tf?,    
Laura napja van.    
Látogatók száma : 41566942    
Honlapkeszites

„Az, ki életében sokat érzett és gondolkodott…”

Március 15-én mutatták be dr. Márkus Ferenc, Nyom nélkül elröppenni nem hagyta címû életmûkötetét a Halis István Városi Könyvtárban.

A könyv borítóján többek között az alábbi ajánló szavak olvashatók: a 80 éves szerzõ, Márkus Ferenc elmúlt fél évszázadunkat átölelõ idõszakában írott, elmondott gondolatai olvashatók a kötetben. Olyan szövegek, melyek sub specie aeternitatis, az örökkévalóság szemszögébõl – másképpen fordítva a latin kifejezést: az örökkévalóság nézõpontjából – közelítik meg történeti, irodalmi és közéleti tárgyú témáikat. Ez a kötet talán legfontosabb jellemzõje. Az örökkévalóság „szemszögét” pedig egy 21. századi katolikus ember gondolkodásmódja adja. A tárgyaltak tehát mindig szélesebb vonatkoztatási rendszerben kerülnek taglalásra.
 


 Olvasás közben úgy érezzük, mintha egy olyan ékkövet – ez az általa oly nagyra becsült élet valamilyen vonatkozása – forgatna a kezében a szerzõ, mely minden oldalról csillogóan szép, de a benne való gyönyörködés egyetlen pillanatában sem feledhetõ el, hogy mégis egyetlen egység, mely az egésznek szépségét bármely oldalról tekintve képes megmutatni.
A könyvbemutató végén köszönõ szavait e mondattal zárta Márkus Ferenc: bármennyire úgy érzékeljük, hogy az adott körülmények, történelmi viszonyok között annyira mélyen vagyunk, hogy annál mélyebben már nem kerülhetünk, Isten nézõpontjából nézve nincs mélység, ahonnan nem lehetne a legmagasabb pontra eljutni ma, tegnap, és természetesen holnap is.2011-03-26 08:05:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble