Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357566    
Honlapkeszites

Nagyköveti látogatás az Inkubátorházban - Befektetési lehetõségekrõl is tárgyaltak

Jari Vilén úr a Finn Köztársaság budapesti nagykövete, kanizsai programjának részeként felkereste a Nagykanizsai Ipari Park és Logisztikai Központot. A Cseresnyés Péter polgármester vezetésével érkezett vendégeket Kámán László a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és szolgáltatói Zrt. vezérigazgatója és Mihovics Zoltán a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetõje köszöntötte.

A házigazdák bemutatták az Inkubátorházat és ismertették a jövõbeni fejlesztési elképzeléseket. Ezt követõen a konferenciateremben folytatták a tárgyalást az ipari park befektetési lehetõségeirõl. A zöld és barna mezõs beruházások témaköreinek megbeszélése után szó esett a munkaerõgazdálkodás kérdéseirõl, kiváltképpen a szakmunkások és a mérnöki állomány helyzetérõl. 


A tárgyaló delegáció tagja volt Kator György tiszteletbeli konzul (Pécs), és Vincze József a Nagykanizsai Magyar-Finn Baráti társaság elnöke, akinek a kezdeményezésére jött létre a nagyköveti látogatás. Amint az a tárgyaláson elhangzott Nagykanizsa szeretné kihasználni kedvezõ földrajzi fekvésébõl adódó lehetõségeket. Az M7-es autpópálya, a vasúti csomópont, a Sármelléki nemzetközi repülõtér, valamint az adriai tengeri kikötõkhöz kapcsolódó közlekedési korridor kiegészülve a felsõfokú képzés meglétével, Nagykanizsa humán erõforrásával vonzó lehet a finn befektetõk számára.2011-03-24 11:17:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül