Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315085    
Honlapkeszites

SZDSZ: Hol volt a város vezetése?
–  A városvezetés nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy képviselje a város érdekeit, hogy egy-egy rendezvényen jelenlétével is javítsa a város megítélését. Ugyanis több olyan program is volt az utóbbi idõben, amelyrõl Nagykanizsa választott vezetõi távolmaradtak – mondta sajtótájékoztatóján Röst János, az SZDSZ helyi szervezetének elnöke. Halász Gyula ügyvivõ pedig Marton István polgármester egyik, a megyei napilapban megjelent nyilatkozatát sérelmezte.

Röst János azt mondta, legutóbb az M7-es autópálya újabb szakaszának átadása során nem reprezentálta a várost senki. Ugyanis, amikor Marton István polgármestert szólították színpadra, a város elsõ embere nem volt jelen, Cseresnyés Péter alpolgármester ugyan részt vett a ceremónián, de Röst János szerint a Himnusz közben, késve érkezett. A szabad demokrata képviselõ úgy véli, az ilyen és ehhez hasonló esetek százmilliós károkat okoznak a városnak.
Halász Gyula pedig azt sérelmezte, hogy véleménye szerint az elkerülõ utak építésével kapcsolatos pozitív kormánydöntés híreit egyes politikusok igyekeznek súlytalanná tenni.
– Ennek egyik példáját látjuk Marton István polgármesternek 2007. augusztus 16-án a Zala Hírlapban megjelent nyilatkozatában – mondta Halász Gyula képviselõ. – A nyilatkozat így szól: „A következõ két évben ugyanis több nagyberuházás önrészét is biztosítania kell a városnak. Elsõként említeném a M7-es autópálya és a Kaposvári út összekötését (61-es út), valamint a palini elkerülõ szakasz költségeit (74-es). E két tétel – a becslések szerint – 750 milliós (15 százalék) önerõt jelent, jóllehet a Medgyessy-kormány idején még arról volt szó, hogy mindkét út az autópálya részeként, önkormányzati forrás nélkül épül meg”.
Halász Gyula azt mondta, a cikk megjelenését követõen a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium illetékeseitõl érdeklõdtek, akik megerõsítették, hogy nem kell semmiféle önkormányzati önrész a két nagykanizsai elkerülõ út megépítéséhez.
– Ezért az SZDSZ felszólítja a polgármestert, tárja a nyilvánosság elé, hogy milyen forrásokra alapozva tette meg az elkerülõ utak önkormányzati önrészével kapcsolatos nyilatkozatát. Amennyiben csúsztatott, kérjen bocsánatot a nagykanizsaiaktól, és ezután körültekintõbben tájékoztassa a közvéleményt – mondta az SZDSZ-es városatya.

H.A.2007-09-05 13:45:46


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül