Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408242    
Honlapkeszites

Bakonyi Bernadett kiállítása

Az Aranyfény Civil Egyesület szervezésében Bakonyi Bernadett amatõr festõnõ mûveibõl nyílt kiállítás március 11-én a Halis István Városi Könyvtárban.


 

Az amatõr alkotó a festészettel általános iskolás kora óta foglalkozik, de nem ez az egyetlen képzõmûvészeti területe, szobrok és keramikák készítését is sikeresen ûzi.
A kiállítást Lengyák István nyugdíjas pedagógus, galériavezetõ nyitotta meg. Bevezetõjében elmondta, hogy véleménye szerinte nem az a mûvész, akit megszállt az ihlet, hanem az, aki alkotásával megihleti a nézõt. Nem ért egyet azzal sem, hogy az amatõr mûvész kevesebb tehetséggel rendelkezik, s ezért kevesebb megbecsülést érdemel, mint a profik, fõleg azért, mert az amatõr szó eredeti jelentése: valaminek a szerelmese. S ma valóban ezt jelenti, hiszen az amatõr mûvész nem az alkotásaiból akar megélni. Lengyák István szerint az amatõrség szépsége abban rejlik, hogy mindig olyan alkotások születnek, amilyen indulatok az alkotó lelkében éppen jelen vannak.
Az Aranyfény Civil Egyesület hetedik éve a szociális területen különbözõ szolgáltatások nyújtásával járul hozzá a szegénység és társadalmi kirekesztés problémájának megoldásához. Jótékonysági rendezvényekkel, akciókkal segítik a katasztrófa sújtotta területen élõket. A szervezet az alaptevékenysége ellátása mellett 2007 õszétõl újabb feladatokkal bõvítette segítségnyújtási körét, melynek keretében fiatal amatõr mûvészeket támogatnak, bemutatkozási lehetõséget biztosítanak számukra. Tartottak már kiállítást a Kiskastélyban illetve az általuk mûködtetett Munkás úti Adományközpontban, amihez most a Halis István Könyvtár is társult.
 2011-03-16 13:57:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül