Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358710    
Honlapkeszites

Beindul a 3D-s filmvetítés is Nagykanizsán

Március 10-tõl Nagykanizsa "mozi-története" ismét mérföldkövéhez érkezett, hiszen a Cinema Nagykanizsa megnyitja új termét, mely már a 3D-s filmek jegyében fog mûködni az elkövetkezendõkben.

- Egy új terem nyílik a mozi területén a plazaban, mely 176 férõhelyes lesz - kezdte Maresch Dániel, az Cinema Nagykanizsa ügyvezetõje. - A leglényegesebb azonban az, hogy ebben az egységben mind a hang, mind a képtovábbítás digitális technológiával történik. Tulajdonképpen a szórakoztatóipar ezen része is abszolút ezen irányba ment el, s másfél éven belül erre az átállást mindenképpen meg kell(ett) oldani. Tehát, nagyon választási lehetõség sem volt e kérdéskörben.


 - A nézõközönség szempontjából azonban minden bizonnyal nagyobb érdeklõdésre tarthat számot, hogy ilyen formában Nagykanizsán is elérhetõvé válik a 3D-s film-megtekintés...
- Igen, amivel olyat tudunk nyújtani, mellyel ebben a városban még nem találkozhattak. Magával a digitális technológiára való átállással már premier filmeket is vetíthetünk minden akadály nélkül a legújabb filmek premierhetében, s úgy gondolom, ez szintén nem kicsi elõrelépés életünkben.
- Milyen lesz a kezdõ kínálat?
- Az elkövetkezendõkben gyakorlatilag minden animációs film 3D-s lesz, így például március 10-én rögtön Sammy nagy kalandjával kezdhetünk, de itt lesz az Avatar 3D-s megtekintésére is a lehetõség, amivel egy régi adósságunkat is törleszthetjük közönségünk felé 2010 legsikeresebb filmje esetében. Március közepétõl aztán sorra jöhetnek a már említett "premierfilmezés".
- Milyen technikával történik a 3D-sé tétel egy vetítés alkalmával a nézõsorokban?
- Úgynevezett aktív szemüveget kapnak nézõink, ami vetítés közben mûködik és értelemszerûen nem eldobható, így a film végén visszakérjük vendégeinktõl. Mindenesetre roppant jó minõségû világos képet ad majd használóinak, ami a lehetõ legjobb lesz a képminõség szempontjából.
- Az örök érzékeny téma, milyen hatással bír ez a jegyárakra?
- Mint minden programunk keretében, ebben az esetben is a klubkártyánk az igazán "üdvözítõ", hiszen azzal már 990 forintért megtekinthetõek 3D-s filmjeink. A felnõtt jegy amúgy az ilyen alkalmakra 1290 forint, míg a gyermeké 1140 forint lesz. Az élmény azonban, hogy egy elcsépelt reklám szlogennel éljünk, már-már megfizethetetlen...2011-03-12 07:15:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül