Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046920    
Honlapkeszites

Mûvészet gyerekszemmel

A Palini Általános Iskola és Óvoda gyermekeinek képzõmûvészeti kiállítása nyílt a HSMK színházi elõcsarnokában. Helytálló a képzõmûvészeti jelzõ, hiszen a Kendlimajorban mûködõ mûvésztelepen szakemberektõl tanulhatták az iskolások a festészet, az agyagozás és a tûzzománc fogásait.

„Azt várják tõlem, hogy megmondjam, mi a mûvészet? Ha tudnám, akkor se árulnám el.” – ezzel a Picasso-idézettel világított rá Págyi Zsóka iparmûvész a mûvészet és a gyermeki látásmód kapcsolatára, hiszen minden egyes gyermek külön értelmezi az alkotás fogalmát és a mûvészet világát.


A munkák az iskola rajzóráin, szakkörein, valamint a Kendlimajorban szervezett Õszi Kreatív Hétvégék alkalmával készültek, ahol a diákok szabadjára engedhették fantáziájukat, ugyanakkor hasznos tanácsokat is kaphattak az õket terelgetõ mûvészektõl. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy a gyerekek már óvodás korban találkozzanak a mûvészettel, ennek jegyében a legkisebbek is ellátogattak a mûvésztelepre. -Ludvig Zoltán oktatta a festészetet, Págyi Zsóka az agyagozást, Németh Klárától pedig a tûzzománc készítésének rejtelmeit ismerhették meg tanulóink. Ezzel a kiállítással egyúttal a Palini Iskola tanulói - a legkisebbektõl a nyolcadikosokig – mutatkoznak be. – mondta el Kalmár Lajosné tanító, aki a kendlimajori foglalkozások egyik szervezõje is.
Z.A.2011-02-15 15:34:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül