Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311453    
Honlapkeszites

Konferencia és Országos Farsangi Fánkfesztivál

A nagy érdeklõdésre való tekintettel, valamint a gasztronómia és turisztika jelenkori irányvonalainak megismertetését figyelembe véve a III. Országos Fánkfesztivált két naposra tervezték – jelentette be a február 18-19-én megrendezésre kerülõ fánkfesztivál programjairól tartott sajtótájékoztatón Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház igazgatója.

A sajtótájékoztatón a kiemelt partnerek között jelen volt Bali Veronika, a Tourinform Iroda vezetõje, Márkné Ettlinger Zsuzsa, a SZTÁV Felnõttképzõ Zrt. regionális igazgatója és Szalay Csaba idegenforgalmi szakmenedzser. Valamennyien egyetértettek abban, hogy rejtett kincseink bemutatása, a turizmus, az idegenforgalom fellendítése együttmûködõ partnerek nélkül nem megy.


Sz?ljon hozz?!

Már az I. Országos Fánkfesztivál nagy sikert aratott. Az ország minden részérõl érkeztek fellépõk és érdeklõdõk. Fánkot 29 csapat készített. A helyi és a Dunántúlról érkezett szakmai zsûri mellett a Magyar Gasztronómiai Szövetség is képviseltette magát a zsûriben. Felállítottak egy Guiness rekordot, az egy idõben egy helyen készült 40 féle fánkból. A rendezvényt közel háromezren látogatták meg. A II. Országos Fesztiválon már 40 csapat készített 47 fánkkülönlegességet, ezzel megdöntötték saját Guiness rekordjukat. Idén szintén szeretnék felülmúlni a tavalyi rekordot. Már nagy lázban égnek a versenyzõk, eddig 30 csapat jelentkezett helyben készített hagyományos és különleges, valamint hozott hagyományos és különleges fánk kategóriában. Meghívott vendégek érkeznek Horvátországból és Csáktornyáról is.
Az elsõ napon, február 18-án pénteken 14.30 órakor Gasztronómiai és Turisztikai Konferencia kezdõdik a Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban. Ünnepi köszöntõt mond: Ments András, a Gasztronómiai Fesztiválok Szövetségének elnöke és Üsztöke Botond, a Hotel Karos Spa Superior vezérigazgatója. A mûsorban közremûködik a kanizsai Horvát Kórus és a Tambura zenekar. A szakmai konferencia elõadásainak sorában az érdeklõdõk hallhatnak farsangi népszokásokról a gasztronómia szemszögébõl, a magyar termékek és a kistermelõk szerepérõl a gasztronómiában. Lesz fánkkóstolás és fánkkülönlegességek készítése helyben, cukrász mesterek közremûködésével. Elõadás hangzik el a falusi turizmus adottságairól és lehetõségeirõl a Zala Völgyében a magyar gasztronómia és vendéglátás helyzetérõl, a gasztronómiai fesztiválok turisztikai jelentõségérõl.
A második napon, szombat délelõtt 11 órakor maszkás farsangi felvonulás indul az Erzsébet térrõl a MÁV NTE 1866 Sportcsarnokig néptáncosok, gólyalábasok, nótakörök, lovas kocsik részvételével. A felvonuláshoz csatlakozhatnak a városlakók is. Az egész nap hangulatát fánk és pálinka kínálással szeretnék megalapozni a szervezõk.
A fánkfesztivált 12.15 órakor Cseresnyés Péter polgármester, Molnár Géza, a TEMI elnöke és a rendezvény háziasszonya, Kámánné Szép Terézia, a mûvelõdési ház igazgatója nyitja meg ünnepélyes a MÁV Sportcsarnokban. 12.30-tól lemezbemutató és számtalan táncegyüttes, nótázó szórakoztatja a fánkfesztivál résztvevõit és közönségét a színpadon. Közben tombolát is érdemes venni, mert sok értékes ajándékkal térhetnek haza a szerencsések. S még egy újdonságra számíthatnak a kanizsai fesztiválozók. Este 21 órától a Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban álarcos farsangi bál zárja az országos hírû programot a GOLD buli zenekar közremûködésével, melyet a fõszervezõ mûvelõdési ház hosszú távon nemzetközi rendezvénnyé kívánja emelni. (Jegyek a helyszínen válthatók). Egyébként mindkét nap programjára a belépés díjtalan.
B.E.2011-02-09 09:10:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147