Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55354126    
Honlapkeszites

Édes kibékülés?

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt nagykanizsai szervezete is keresi az együttmûködés lehetõségeit a szocialistákkal, miután a két pártelnök, Gyurcsány Ferenc és Kapolyi László errõl szóló megállapodást írt alá december negyedikén országos szinten is.


Ez ügyben tartott sajtótájékoztatót Bogár Ferenc, a pártszervezet megyei, és Móritz István helyi elnök. Móritz István Kapolyi László nyilatkozatára hivatkozva leszögezte, nem beolvadásról van szó, hanem valódi együttmûködésrõl, hisz a szociáldemokrata párt megõrzi önállóságát.

Bogár Ferenc hozzátette, az együttmûködés valamennyi, így országos és helyi szinten is kiépül, ennek jegyében Nagykanizsán õk maguk is tárgyalásokat kezdeményeznek a Magyar Szocialista Párt helyi vezetésével, amelyet az MSZDP elsõ számú stratégiai partnerének nevezett.

Kérdésünkre elmondta, úgy véli, mivel létezik pártfegyelem, a két pártelnök által aláírt együttmûködési megállapodás helyi szinten is kötelezõ érvényû.

Szerettük volna megtudni Böröcz Zoltán, az MSZP nagykanizsai szervezete elnökének véleményét is, ám õ azzal hárította el érdeklõdésünket, hogy amint konkrétum lesz az ügyben, tudatni fogják a közvéleménnyel.

H.A.2007-12-20 13:18:23


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül