Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353279    
Honlapkeszites

Nagykorú lett az SZDSZ

December tizenötödikén ünnepelte megalakulásának tizennyolcadik évfordulóját a Szabad Demokraták Szövetsége helyi szervezete. Halász Gyula ügyvivõ az ez alkalomból összehívott sajtótájékoztatón elmondta, 1989-ben a Fortuna Étteremben alakult meg a párt helyi csoportja, amelynek eddig szerencsét hozott a szerencse istennõjérõl elnevezett hely.


– Akkoriban még csak az MDF létezett új pártként a városban, s egyetlen mûvelõdési ház, intézmény sem merte bevállalni, hogy náluk tartsuk az alakuló ülésünket – mondta Röst János, városi alelnök. – Ezért vacsorát rendeztünk az akkori Fortuna Étteremben, ahol száz vendég jelenlétében megszületetett a helyi SZDSZ. Igaz, a tulajdonosnak utólag mondtam meg, hogy a rendezvény igazából nem is vacsora, hanem egy új párt alakuló ülése.

Röst János elmondta, az elmúlt tizennyolc évben egy polgármestert, két alpolgármestert adtak a helyi közéletnek, húsz képviselõjük dolgozott a közgyûlésben, és Kovács Kálmán immár tíz éve képviseli az SZDSZ színeiben a kanizsaiakat az Országgyûlésben. Ennek alkalmából a sajtótájékoztatón szintén jelen lévõ Kovács Kálmán, a helyi szervezet elnöke egy óriási, a megalakulás helyszínérõl származó képviselõfánkot kapott Röst Jánostól és Halász Gyulától.

Röst azt is kijelentette, hogy az elmúlt tizennyolc év munkájának köszönhetõen Nagykanizsa ma a hazai liberalizmus egyik bástyája.

Kovács Kálmán a sajtótájékoztatón jelentette be, arra kérik a városvezetést, hogy más településekhez hasonlóan határozatban fejezzék ki tiltakozásukat a Magyar Gárdával és annak rendezvényeivel szemben, s nyilvánítsák ki, ezek a programok nemkívánatosak városunkban.

H.A.2007-12-20 13:12:35


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül