Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411117    
Honlapkeszites

Uniós támogatással került felújításra Szepetnek község csapadékvíz-elvezetõ rendszere

Szepetnek Község Önkormányzata több mint 257 millió forint uniós támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program „Belterületi vízrendezés” címû pályázati kiírásán. A több mint 303 millió forint összköltségvetésû beruházásból a község belterületi csapadékvíz-elvezetését építették ki.

A Zala megyei település lakossága a hóolvadásból és esõkbõl, valamint a feltörõ talajvízbõl keletkezõ elöntésektõl veszélyeztetett területen él. Olyan megoldást kellett találni, mely a víz által elöntött területekrõl rendszeresen és biztonságosan vezeti el a csapadékvizet a vízbefogadó-hely felé. Ezzel olyan szintû életminõséget tudnak biztosítani az itt élõk számára, amely garantálja a lakosság megtartását, sõt növekedést indít el. 

 

 


 A beruházással a meglévõ árokhálózat kapacitását növelték, kimélyítették az árkokat, egyes helyeken betoncsatorna-szakaszokat építettek és a csapadékvíz-elvezetõ rendszerbe átereszeket, hordalékfogókat is beépítettek.
A vízelvezetõ rendszer a településen élõk környezetbiztonságát növelési, javítja a környezet állapotát, csökkenti az ár- belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségét, biztosítja a felszíni vizek minõségét és segít megelõzni a további környezeti károkat.
Az uniós támogatás lehetõvé tette, hogy több mint 15 kilométeren, 600 kapubejáró érintésével kiépüljön a hálózat.

A projektet, ünnepélyes keretek között ma adták át.2011-02-02 15:56:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül