Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358892    
Honlapkeszites

Akik a fénnyel írnak

A Kanizsa Fotóklub huszonegy alkotójának munkáiból nyílt kiállítás az Õsze András galériában. A válogatás a klub munkásságának nyitottságát, sokszínûségét hirdeti, egyben számot ad arról, ahogy a fotósok a körülöttünk lévõ világot érzékelik.


Elhagyott szobabelsõ fekete-fehér enteriõrje, mohos, nyirkos falrészletek, vagy a múlt törmelékei egy-egy, vízcseppekkel telehintett falevélen. Út a ködös tájba, talán nincs is vége, vagy az ablakba kirakott piros alma, fiú hatalmas szemekkel és öregember árkos arccal. Már vége a szántásnak, bálákban a széna, vagy a szalma, ami visszaköszön egy-egy parasztház tetején-immár tetõ formájában. Csak pár kép a fotókiállítás változatos anyagából, ahol mûvészfotó, riportkép és természetfotó jól megfér egymás mellett. Már csak azért is, mert az immár patinásnak számító, ötvenöt éves Kanizsa Fotóklub tagjai is barátságban, egymás szemléletmódját elfogadva készítik képeiket. Ahány alkotó, annyi kép, ugyanakkor mégis átlengi valamiféle közös szellemiség a fényképeket. Talán a fotózás szenvedélye teszi ezt a hasonlatosságot, dacára a mûfajbeli különbözõségeknek. Molnár Tibor klubvezetõt kérdezzük, s megtudjuk, ez a gazdag fotóanyag az utóbbi pár év termése, de körvonalazódik már a következõ kiállítás terve. A csáktornyai fotós kapcsolatoknak köszönhetõen ugyanis a horvátországi városban állítanak ki legközelebb a fotóklubosok.
 


A kiállítottak névsora a következõ: Balogh Krisztián, Balogh Zsófia, Belsõ Péter, Dolmányosné Balogh Éva, dr. Simán László, Födõ Szilárd, Goór Gábor, Horváth Zoltán, Kóréné Horváth Anita, Kotnyek István, Kovács Kristóf, Kovács Krisztián, Makrai Márton, Melega István, Miklós Kristóf, Molnár Tibor, Peterman Károly, Peterman Máté Károly, Szakony Attila, Török Tibor és Zágon László. A fotókat február tizenhetedikéig tekinthetik meg az érdeklõdõk.
Z.A.2011-01-26 09:26:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül