Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760909    
Honlapkeszites

Az ügynökök a paradicsomba mennek

Szombaton és vasárnap 15.45-ös kezdéssel mutatják be Dézsy Zoltán televíziós szerkesztõ- riporter elsõ, másfélórás nagyjátékfilmjét „Az ügynökök a Paradicsomba mennek” címmel a Cinema Nagykanizsában.

A dokumentumfilmes munkáiról ismert rendezõ a rendszerváltás idejére kalauzolja a nézõt, története középpontjában pedig egy valamikori ügynök áll, aki késõbb a rendszer ellenségének adja ki magát. „Létezett az SZDSZ-ben egy Kakukk fedõnevû politikus, akinek kiléte máig bizonytalan, mindenesetre tudjuk, hogy tevõlegesen részt vett a liberális párt vezetésében. Ez a karakter volt az ötletadó a fõszereplõ megformálásakor” - fogalmazott lapunknak Dézsy Zoltán, Az ügynökök a Paradicsomba mennek címû film rendezõje. A történet lényegében ennek az embernek a metamorfózisát kíséri végig, vagyis hogy egy ellenzéki fiatalember miként kezd együttmûködni a pusztuló rendszer egyes elemeivel. „Többtucatnyian voltak a parlamentbe bejutott képviselõk közül, akik korábban ügynökként tevékenykedtek. Nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy valójában nem történt meg a rendszerváltás hazánkban, illetve egészen más volt a háttere, mint amit hittünk róla. Erre utal a fim címe is.” - vélekedett Dézsy.


A mozi négy évvel a rendszerváltás elõtt kezdõdik és 1990. nyár elején, az elsõ szabadon választott parlament eskütételével ér véget. A film nem nélkülözi a dokumentumfilmes elemeket sem, Dézsy a köztelevízió gazdag képtárából merítve ad hiteles képet az említett idõszakról.2011-01-07 10:18:21


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül