Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414880    
Honlapkeszites

Már fellobbant a Szeretet Lángja

Már a szeretet ünnepének közelségét hirdette a Felsõ-templomban átnyújtott Betlehemi Láng, amelyet Bojtor Róbert, Miklósfa plébánosa és Fliszár Károly fõesperes- plébános helyezett el az ünnepi oltáron.

A hajnali misére igyekvõk bizonyára várták már a Szeretet Lángjának megpillantását, amelyet elõzõ nap, december 19- én adtak át Gödöllõn. A Lángot Betlehembõl hozták, elõször Bécsbe, és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szervezésében nyújtották át a városok vezetõinek, városunkból Karádi Ferenc alpolgármesternek. A hétfõi szentmisén Cseresnyés Péter polgármesterrel együtt adták át, amelyet rögtön el is helyeztek a templom feldíszített oltárán.


A Betlehemi Lángot - vagy a Szeretet Lángját - már két évtizede hozzák el hazánkba, azzal a céllal, hogy hirdesse a krisztusi szellemiséget és közelebb hozza az emberekhez a karácsonyt. Minden évben egy-egy gyermek indul Bécsbõl Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesbõl lángot vegyen. Lámpásba zárva hozzák aztán repülõvel Bécsbe, ahol egy hatalmas és nagyszabású ünnepség keretében veszik át az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei. Ezt követõen a Betlehemi Láng szállítása speciális lámpákkal és örökmécsesekkel történik az egyes országokba, így bárki elviheti otthonába, hiszen a láng mindenkié, nincs egyházhoz, felekezethez kötve.

Z.A.

(További képek a galériában)2010-12-20 09:17:30


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül