Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044799    
Honlapkeszites

Telet feledtetõ képek

Bár a napokban tapasztalt tavaszias idõjárásnak köszönhetõen kicsit sikerült elfeledni a telet, Benkõ László Nyári emlékek, õszi színek címû kiállításának festményei még inkább a melegség érzetét adták.

A képek elrepítik szemlélõjét Velencébe, vagy épp a tengerpartra, de az élénk színekben tobzódó csendéletek sem a tél képzetét keltik.
- Benkõ László aktjain, portréin, város- és tájképein, valamint virágcsendéletein a szép szeretete, a bátor ecsetkezelés, és a színekkel való önfeledt játék csodálható meg. Röszler Mária festõmûvésztõl tanulta meg a festés alapjait, és az olajfestéssel való próbálkozás során találta meg saját útját. A mûvek kísérletezõ kedvének is ékes bizonyítékai, hiszen a realista ábrázolástól elindulva az impresszionista látásmódon át még az expresszionista festészetbe is áthajlik munkássága. Számos csoportos és egyéni kiállításon szerepelt már ezekkel az alkotásokkal, valamint tagja a Szatmári Alkotóház Képzõmûvészek Egyesületének. Mesterségbeli tudását tanulmányutakon, Olaszországban és Erdélyben csiszolta, mélyítette el, néhány képén visszaköszönnek ezeknek az utazásoknak a helyszínei, hangulatai.– mutatta be Benkõ Lászlót barátja, Benedek Zoltán.


A közeledõ ünnep melegségére a megnyitó zárásaként elhangzó, Városi Vegyeskar által elõadott Kodály– mû, az Adventi ének emlékeztetett.
Z.A.2010-12-09 14:06:20


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül