Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315155    
Honlapkeszites

Tiltakoztak, most emelnek?

– A 2007-re számított 7,9 százalékos inflációs mérték négyszeresével emelte meg a víz díját az az önkormányzat, amely még ellenzékben minden eszközt megragadott annak érdekében, hogy az emelés ellen tiltakozzon – mondta minapi sajtótájékoztatóján Tóth László, a szocialista frakció vezetõje.


– Az emelés eredményeként éves szinten 12 köbméteres átlagos fogyasztással számolva családonként 21.888 forintos többletkiadással kell számolnia a nagykanizsai polgároknak. Ez azonban csak átlagos emelés, amely azonban még nagyobb mértékben sújtja a Fidesz által oly gyakran emlegetett nagycsaládokat, ahol ez a mérték akár negyvenezer forint is lehet évente. Ugyanis egy nagyobb család esetében 2008-ban havi tízezer forintnál is magasabb vízszámlával kell majd kalkulálni.

Tóth László arra is felhívta még a figyelmet, hogy a vízdíj-emelés mértékét – az eredeti, a Vízmû által elkészített, szakmai érveken alapuló javaslathoz képest – Bizzer András elõterjesztése nyomán köbméterenként újabb 24 forinttal növelte meg a fideszes városvezetés.

A szocialista politikus végül egy korábbi nyilatkozatot idézett, amely Gyalókai Zoltántól származik: „Véleményem szerint a Vízmû élére olyan cégvezetés szükséges, mely közszolgáltatóként nem saját, hanem azok érdekeit képviseli, akik a vízdíjat fizetik.”

H.A.2007-12-13 11:22:46


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül