Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408234    
Honlapkeszites

Fafaragók kiállítása

December 21-ig tekinthetõ meg a Nagykanizsai Fafaragó Egyesület alkotásaiból nyílt kiállítás a Honvéd Kaszinó galériájában. Az egyesületet helyi és környékbeli fafaragók alapították meg tíz évvel ezelõtt a Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban.


A kiállítást Halmos Ildikó intézményigazgató köszöntõ szavai után Balogh László, az OKISB elnöke ajánlotta a megjelentek figyelmébe. – Az egyesület mindig is fontos volt a városnak, mûködésük során minden évben rendeztek fafaragó tábort önkormányzati támogatás segítségével. A táborokban hatvankét alkotás született, melyekbõl nyolc nagyméretû köztéri szobor, és ötvennégy kisplasztika valamint népmûvészeti tárgy. A köztéri szobrok a hegykapukban és a város más területein állnak, a többi gyûjteményben található. Az egyesületet 13 alkotó alapította, akiknek több éves, összegyûjtött munkája látható a Kaszinóban. A tagok közül négy alkotó rendelkezik a nehezen megszerezhetõ „népi iparmûvész” címmel, s néhányan a cím várományosai.

A megnyitót követõen Mónai Zsuzsa, a MÁV Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház egykori vezetõje felkérte a város jelenlegi vezetését a gyûjtemény átvételére, mely a város tulajdona. A mûvelõdési ház raktárait kinõtték, szeretnék, ha állandó kiállítás formájában helyet kaphatnának valahol a faragások.

B.E.2007-12-12 09:56:22


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül