Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338312    
Honlapkeszites

Mezõ emlékév - Közép-európai Sportakadémia Erdélyben

A 125 éve született Dr. Mezõ Ferenc emlékéve keretében, az Európai Sport Hagyományõrzõ Egyesület a Dr. Mezõ Ferenc Olimpiai Baráti Kör a Zalai Sportmúzeumért Alapítvány és a helyi civil egyesületek szervezésében, Erdélyben került sor a Közép-európai Sportakadémia eseményeire.

A Kolozsvári Nemzetközi Sporttörténeti Konferencián kettõs ünnepet tartottak, ugyanis 125 éve alakult meg a Kolozsvári Atlétikai Klub. A négy országból érkezett elõadók, magas színvonalú elõadásokon mutatták be Mezõ Ferenc életét, a kolozsvári atlétika történetét sok más érdekesség mellett. Az igen tartalmas programot, este kolozsvári olimpikonok élménybeszámolója zárta. A másnapi korondi immár XX. Nemzetközi Sporttörténeti Konferencián, Mezõ Ferenc mellett a helyi születésû Lõrinc Márton berlini birkozó olimpiai bajnok életét is megismerhette a nagy számú érdeklõdõ. Továbbá bemutatásra került Lendva sporttörténete, a vajdasági Tiszavidék sportjának története és a kalapácsvetõ héroszok élete is. Lõrinc Márton szülõházának megkoszorúzása zárta a korondi konferenciát.


A kísérõ programok keretében a résztvevõk többet között megismerték Zilah, Szászrégen, Segesvár nevezetességeit és Pusztakamaráson Sütõ András szülõházát. A kiemelkedõen magas színvonalú programok során a résztvevõk megismerhették Erdély sporttörténetének és kulturájának egy részét, további civil kapcsolatokat építettek ki, így elmondható tartalmas és emlékezetes napokat töltöttek a határon túl.

A program a Nagykanizsai MJV Önkormányzata támogatásával valósult meg.2010-10-22 11:36:40


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül