Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314710    
Honlapkeszites

Fidesz a választásokról

Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ, polgármesterjelölt vendégeként sajtóbeszélgetésen vett részt Dr. Turi-Kovács Béla országgyûlési képviselõ, a Kisgazda Polgári Szövetségpárt és a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke, Obreczán Ferenc, a MAGOSZ elnöke, valamint Targuba Árpád, a Kisgazda Szövetség Zala Megyei elnöke, Karmacs polgármestere a kiskanizsai templom közösségi házában.

Cseresnyés Péter bevezetõként elmondta: A sajtóbeszélgetés témája az elõttünk lévõ választás, ami két nap múlva ilyentájt már a vége felé jár. A cél az, hogy minél eredményesebben szerepeljünk a vasárnapi önkormányzati választásokon. Nem véletlen a kiskanizsai helyszín sem, hiszen ebben a városrészben a mai napig is sokan élnek a mezõgazdaságból. Nagyon komoly hagyományai vannak a Kisgazda Párt eszméinek, itt volt, itt él jelenleg is az az ember, aki az újjáalakult pártot megalapította a 80-as évek végén, 90-es évek elején.


– Megválaszolásra kerül az a kérdés – folytatta Cseresnyés Péter –, hogy komoly egyetértés alakulhat ki a kormány és a települések vezetése között, mert a legfontosabb, hogy olyan vezetõk kerüljenek a települések élére, akik szót tudnak érteni a kormánnyal, és nem kuruckodásból akarnak valamilyen eredményt elérni saját településükön. Ezt nem véletlenül mondom itt Nagykanizsán. A várható eredményekkel kapcsolatban bizakodóak vagyunk, és ez az optimizmus nem minden alap nélküli. Méréseink azt mutatják, komoly esélyünk van arra, hogy a következõ négy évben mi vezessük a várost. Azt hiszem, erre a változásra szüksége is van Nagykanizsának, annak ellenére, hogy négy évvel ezelõtt is megnyertük a választást, csak közben egy-két ember nem tudta értékelni a kanizsai választóktól kapott lehetõséget és ellenünk fordult. Így a Fidesz-KDNP szövetsége a többségét elveszítette, és nem tudta egyértelmûen irányítani a várost. A legfontosabb feladatunk a munkahelyteremtés! – hangsúlyozta Cseresnyés Péter. – Sokféle tárgyalást folytatunk annak érdekében, hogy ez a cél realitássá, megvalósíthatóvá váljon. Hogy nem a levegõbe beszélek - és nem kell feltétlenül újságot kiadnom, hogy azt bizonygassam, mi mindent tettem, miközben a valóság meg mást mutat – egy dolgot had mondjak. Egy éves tárgyalásunk eredményeként 350 új munkahely lesz év végéig, illetve ennyi van folyamatban van. Egy autóiparba bedolgozó cég kínál ennyi munkahelyet, és mintegy kétszáz munkahely létesítése kezdõdött meg egy másik cégnél.
Dr. Turi-Kovács Béla egy hosszú országos körút utolsó állomásaként érkezett Nagykanizsára. Bevezetõjében kiemelte: „Egyértelmû volt, hogy az áprilisi választás önmagában nem elégséges ahhoz, hogy valódi nagy változásokat lehessen végrehajtani. Ezeknek a változásoknak végbe kell menni az önkormányzatoknál is. Ha ez az egység nem jön létre, akkor a kormány elkezdhet egy olyan hadakozást és küzdelmet, amelynek már voltunk tanúi az elmúlt húsz esztendõben. Teljeskörû egységet akarunk létrehozni a kormány és az önkormányzatok között. Ugyanakkor világosan látjuk, ez akkor mûködik jól, amikor olyan polgármesterek és testületeink vannak, amelyek képesek a visszajelzésre is. Ezt a küzdelmet megvívjuk, és a lehetõ legtöbb helyen meg fogjuk nyerni. Ennek eredményeként meg fogjuk hirdetni, hogy vége a csatának. Nem a küzdelmet, és az utóvédharcokat akarjuk folytatni, hanem a lehetõ legnagyobb egységet akarunk létrehozni minden településen. Az egymillió munkahelyet nem szlogennek tekintjük, mert e nélkül nem lehet kimozdulni a jelenlegi helyzetbõl. A jövõt egy erõs, a hatmillió hektáros mezõgazdasági lehetõségeinkre épülõ feldolgozóiparban tudjuk megvalósítani. Nagykanizsának itt külön szerepe lehet. Úgy látjuk, ha képviselõtársam Cseresnyés Péter elnyeri a polgármesteri címet, képes maga mögé olyan képviselõtestületi egységet beállítani, hogy nem az egymással való hadakozással, vívódással, hanem a város érdekivel tudnak foglalkozni. Arra kérünk mindenkit, menjenek el október 3-án választani, és döntsenek helyes irányban.
A hely szelleme miatt Turi-Kovács Béla megjegyezte, városunknak vannak olyan térségei, amelyek önálló falvaknak is tekinthetõk. Kiskanizsa is ilyen. Tudja, az a falu megsemmisül, amelynek nincs megfelelõ érdekképviselete a városi központban. Reményei szerint a polgármesterjelölt úr a helyieknek is megígéri, hogy a városközpontban is képviseli a résztelepülések érdekeit.
 2010-10-01 20:17:49


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül