Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320377    
Honlapkeszites

Röst János: Marton flúgos futama

Több mint három hónapja, hogy a közgyûlésen jelenlévõ képviselõk több mint kétharmadának (MSZP, SZDSZ, MSZDP, FIDESZ, + független képviselõ) elege lett Marton István botrányaiból és azonnali hatállyal kiadta a hátralévõ szabadságát. Ezen idõszak alatt sem a Hivatalban, sem a közgyûlési munkában nem hiányzott Marton István. Szakszerû, nyugodt légkörû közgyûlések voltak, botrányok nélkül. A Városháza falára visszakerült (virtuálisan) a „Városháza” felirat, mert már mindenki csak „Bolondokházának” hívta addig, és megszûnõben van a hivatalban a félelem és a rettegés.
De mit csinált Marton István ez idõ alatt?
Már az elsõ héten jelentkeztek nála az elvonási tünetek és eszelõs választási kampányba kezdett. Járta a várost, mindenhol szidalmazta az „ellene vétkezõket”. Miután a szûk támogatói kört lefárasztotta, újabb „áldozatokat” keresett. Amikor már mindenki elmenekült elõle, újságot kezdett írni. Nyolc! Azaz nyolc! újságot adott ki a kampányban és ott folytatta az addigi szájkaratéját, rágalmazásokkal, hazugságokkal fûszerezve. Minden potenciális személyt megkeresett, hogy lépjen vissza a javára, hízelgett, ígért vagy burkoltan fenyegetett a várható jövõképpel.


A kampányköltségeinél kétmarokkal szórta a pénzt, csak becsülni lehet – már 6 millió felett járhat –, de az hírlik, hogy 10 milliós keret felett rendelkezik.Ha belegondolunk, hogy nemrégen még a feleségének akart kifizettetni a közgyûléssel bruttó 100 eurót kiküldetési napidíjként, akkor nagyon érdekes kérdéseket vet fel a kampánypénz eredete… Korrupcióról beszél, miközben a szerzõdések közel 100 %-át õ írta alá!
Egyedüli messiásnak hirdeti magát, hogy kizárólag csak õ alkalmas vezetni Kanizsát, ezzel ötvenezer embert lenézve.
Az eddigi elõzmények polgármesteri pszichés történései, valamint az önkormányzati választási kampányban eddig megjelentek indokolták kezdeményezésemet, hogy a polgármesterjelöltek pszichológiai vizsgálaton vegyenek részt. Derüljön ki, hogy van-e olyan személy, akinél pszichoszomatikus vagy egyéb pszichés tünetek jelen vannak. Marton Istvánt felszólítottam, hogy mutasson példát a jelölteknek (ha már a jegyzõi pályázatnál elõíratta) és vegyen részt pszichológiai vizsgálaton. Média tanácsadói jól ismerhetik, mert lebeszélték róla. Ugyanúgy nincs válasz arra a korábbi felszólításomra sem, hogy a közélet szereplõi világíttassák át magukat (az átvilágítási jkv.-em a szerkesztõségben), igazolja, hogy nem volt III/III-as besúgó. Azokkal szemben, akik akkor külkereskedéssel is foglalkoztak, még indokoltabb az elvárás.
Marton szlogenjei: tisztesség, szakértelem, elhivatottság.
Belefér-e a tisztesség fogalmába embereken való átgázolás, megalázás, egzisztenciális megsemmisítés? Tisztességes dolog-e az, ahogy meghálálta Cseresnyés Péternek, hogy polgármestert csinált belõle, vagy ahogy meghálálta Kovács Antalnak, a Vízmû korábbi vezérigazgatójának, aki felvette a Vízmûhöz, hogy meglegyen a nyugdíj alapja és Marton elsõk között rúgatta ki.
Belefér-e a tisztességbe az árulás fogalma? Elárulta a FIDESZT és a FIDESZ szavazóit is, de kilépett korábban az MDF-FKgP frakcióból is.
Belefér-e a tisztességbe, hogy minden pártot lelejmolt, majd odébb állt? Marton István 7 párttal került társas viszonyba, ezek a pártok átok alatt állhattak, mert közülük 6 (MSZMP, MDF, KDNP, MDNP, FKgP, MIÉP) eltûnt a helyi közéletbõl, de jelentõs károkat szenvedett el a FIDESZ is!
Szakértelem? Ugyan! A nagy trükkje az volt, hogy mindig kikiáltotta magát válságmenedzsernek és csõdbiztosnak. Aztán a válságot elõ is idézte és csõdöt is mondott. Mi lett a Bútorgyárral? Megszûnt! Marton István volt az Igazgatóság elnöke. Mi történt az Olajbányászszal? Megszûnt! Marton volt a vezetõje.
2006-ban megkapta élete legnagyobb lehetõségét. Mi volt az elsõ dolga? Bosszút állt mindenkin, azon is, aki az oviban elvette tõle a kisvödröt, aztán vagy õ jelentett fel valakit, vagy õt jelentették fel. Botrányt botrányra halmozott.
Mit csinált? Azt mondta, hogy õ mindenhez ért, neki nem kell gazdasági program.
Két év semmittevés alatt hátrafelé mutogatott, majd megháromszorozta az adósságot, úgy, hogy nagy része mûködési hitel.2010-10-01 20:13:45


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül