Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353580    
Honlapkeszites

Civil Összefogás Nagykanizsáért sajtóközlemény

Bartha László, a Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesület képviselõ-jelöltje tartott sajtótájékoztatót, amelyen közölte, nem követett el az egyesület jogtalanságot a napokban elhangzott rádióhirdetéssel, valamint hangsúlyozta, kiáll a hirdetésben megkérdezett Orbán Viktor nevû választópolgár mellett.

„Nem elõször fordulok szembe a hatalommal. Megtettem 1978-ban, 1989-ben Erdélyben is, a Ceausescu-rezsim idején is.
1989 decemberében, amikor reggel elbúcsúztam két fiamtól és feleségemtõl, hogy kimenjek a tüntetõk közé, tudtam, hogy soha nem tudok szembenézni a tükörrel, ha egy barátom elesik a szekus-sortûzben, és én otthonról, a fotelben a tévébõl nézem. Az ezután bekövetkezett változás engem igazolt.
Jelenleg itt, Nagykanizsán a helyi politikusokkal harcolok. Most itt vannak barátaim. Ma reggel elköszöntem feleségemtõl, és úgy gondoltam, nem számít, mit tesznek velem, de nem tudok többé szembe nézni önmagammal, ha egy fiatalembert, aki, mint én, felvállalja nézeteit, megfenyegetnek, bántanak azért, mert Orbán Viktornak hívják.


Nemrég még Gyurcsány Ferenc elvadult híveit néztük a tévében. Akkor, akik ezt elítélték, most úgy vélik, hogy dr. Orbán Viktort bántja, aki nem Cseresnyésre akar szavazni?
Kérem, gondolják végig, hogy Cseresnyés pártolói jó heccnek látják amikor a jelenlegi polgármester nevében aláírnak egy szórólapot, holott ez bûntény. Az a tény, hogy Cseresnyés egyik jelöltje, mint például Karádi Ferenc, egy illegálisan mûködõ weboldalon írogat minõsíthetetlen cikkeket személyeskedõen és trágárul, az nem baj.
Az a tény, hogy az adófizetõk pénzébõl fenntartott és a városvezetés felügyelete alatt álló helyi lap nem hajlandó közölni a Civil Összefogás sajtótájékoztatójának anyagát vagy írásaimat, mert az „szerintük” nem cikk, ugyanakkor tele van a jelenlegi várost a polgármester helyett valóban vezetõ személy dicshimnuszaival, ez nem kampánysértõ.
Egyébként Cseresnyés és Karádi urak semminek és senkinek, dilettáns hülyének nézik a város polgárait. Azért nem megy el Cseresnyés úr a polgármesterjelöltek vitájára, mert „egyéb” elfoglaltsága van. Nem az a fontos számára, hogy a választók kellõ információk birtokában jól tudjanak dönteni, hanem egyéb…ahogy ezt a tévévita elején láttuk. Karádi úr pedig azt hiszi, a kanizsaiak olyan korlátozottak, hogy nem tudják, hogy dr. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nem Nagykanizsán szavaz, ahol a Civil Összefogás képviselõi indulnak. A híranyag elõtt és után pedig egyértelmûen elhangzik, hogy ez a politikai hirdetés a Civil Összefogás megbízásából készült, és semmilyen buzdítás nincs benne, hogy emberek, szavazzatok a Civil Összefogásra, mert…
Sajnos nem írhatom le a teljes tartalmat, mert ez most törvénysértõ lenne. Azt állítják, hogy megtévesztõ. Tisztában voltak azzal, hogy állításaik nem állják ki a törvényesség próbáját, ezért nem mondták ki sehol sem nevünket, csak utaltak arra, hogy összefogás a jelszavunk és kereszt a logónk. Ugyanis, ha jellemzõ körmönfontságuk ellenére nem jön be a lejáratás, akkor mi támadhattuk meg õket hitelrontásért.
Nagykanizsának az elmúlt idõszak elhíresült csatározásai miatt nagyon is kell a jó hírnév, de õk egy kis siker reményében rögtön az országos tévéhez rohantak újra lejáratva a várost.
Gondolja meg minden nagykanizsai szavazópolgár, ha nem megy el szavazni és 40 százalék körül marad a részvétel, hogyan tud majd szembe nézni saját magával a tükörben? Mit mond felnövekvõ gyermekeinek? Tíz perc fáradtságért tönkre tettem a jövõdet?
A napokban végzett felméréseink azt mutatják, hogy azok az egyébként jobboldali és elkötelezett emberek, akik nem akarnak Cseresnyés Péterre szavazni, nem mennek el a szavazásra. Akik viszont a Civil Összefogásra szavaznának, e bennünket lejárató kampány után nem mennek el letenni mellettünk voksaikat, mert ezek után nem hisznek a sikerünkben.
Nagykanizsaiak! Legyetek ott vasárnap a szavazóhelyiségekben, és a szavazófülkék biztonságában és magányában adjatok esély a civil társadalmat képviselõknek, a Civil Összefogásnak!
Ez a választási lehetõség az igazi alternatíva: Civil Összefogással a biztos változásért!”2010-10-01 12:41:45


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül