Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399416    
Honlapkeszites

Kampányzárásról a baloldal

Az önkormányzati választás kampányzárásáról tartott sajtótájékoztatót Dr. Károlyi Attila MSZP-MSZDP polgármesterjelöltje, Böröcz Zoltán, az MSZP városi szervezetének elnöke, képviselõjelölt, valamint Bogár Ferenc az MSZDP megyei elnöke és önkormányzati képviselõjelölt.


Böröcz Zoltán elöljáróban elmondta: Sokat beszélt az elmúlt napokban Cseresnyés Péter a munkahelyteremtésrõl. Tíz éve a REDILCO cég 105 hektár területen ipari parkot kívánt létrehozni Nagykanizsán. Közel hétezer aláírással követeltük Orbán Viktor kormányától a laktanya átadását erre a célra, de a FIDESZ kormány ezt megtagadta. A REDILCO fejlesztésû ipari parkokban ma tízezer ember dolgozik a környezõ országokban. Ekkor született a mondás: Nagykanizsa, FIDESZ sújtotta város!


Tóth Nándor és Karádi Ferenc FIDESZ képviselõk sajtótájékoztatón bejelentik, hogy újra indítják a sörgyártást Nagykanizsán. És azóta hallgatnak. Ez nem egy politikai lufi vagy blöff volt, hanem embertelen, kegyetlen játék a kanizsai emberek érzéseivel. A Miklósfai tehenészeti telep korszerûsítéséhez és bõvítéséhez befektetõ érkezett. Ugye emlékezünk rá, hogy egy volt FIDESZ képviselõ és a jelenlegi FIDESZ képviselõ hisztéria keltésének mi lett a vége. Nem Miklósfán fejleszt a befektetõ. Többször került az önkormányzati testület elé az ötszázezer forintos munkahelyteremtést ösztönzõ támogatás kiterjesztése a nagyobb létszámot foglalkoztató vállalkozásokra. Cseresnyés Péter és a FIDESZ frakció minden alkalommal leszavazta a támogatás kiterjesztését. Ezek után Cseresnyés Péter a kanizsai embereknek ne beszéljen munkahelyteremtésrõl.

Az összefogásról Böröcz Zoltán hozzáfûzte: A 2010-2014-es programunkat az MSZP-MSZDP-MDF kanizsai szervezeteivel együtt elkészítettük, és nyilvánosságra hoztuk. Az elmúlt négy évben a FIDESZ többség súlyos morális és erkölcsi válságba juttatta az önkormányzatiság eszményét és gyakorlatát Nagykanizsán. A rombolás trendjének megváltoztatásához a szocialista, szociáldemokrata és a konzervatív értékeket valló emberek összefogására, egyaránt szükség van. Felkérünk tehát minden kanizsai demokratát, hogy az önkormányzati választáson szavazzon Dr. Károlyi Attilára, közös polgármesterjelöltünkre, és az MDF helyi szervezete által is támogatott „MSZP-MSZDP KANIZSÁÉRT” összefogás jelöltjeire. Végül felhívnám a figyelmet, hogy Palinban és Miklósfán is, korábban a baloldal által támogatott jelöltek, Bicsák Miklós és Sajni József az „MSZP-MSZDP Kanizsáért” jelöltjeivel szemben indulnak el a választásokon. Felkérem a palini és miklósfai szavazóinkat, hogy õket ne támogassák, mert ezzel a Cseresznyés Péter által vezetett FIDESZ-t részesítik elõnyben.

Bogár Ferenc a sajtótájékoztatót így folytatta: „Nagykanizsát élhetõbb, fejlõdõ, virágzó várossá kell tennünk. Erre jó lehetõség az október harmadiki választás, ahol egy tehetségesebb, együttmûködésre, értelmes párbeszédre képes önkormányzati testületet és polgármestert kell választanunk. Nagykanizsa sokkal jobb vezetést érdemel. Gondoljanak az elmúlt négy év történéseire, és azután hozzák meg döntésüket. Mert hiszem, hogy lehet másként is, és ehhez nem feltétlenül szükséges új egyesületet alapítani, csak önmagunkban kell elhatározni, hogy mindent el kell követnünk szeretett városunkért, a problémákat megoldó párbeszéd fenntartásáért. Az MSZP-MSZDP polgármesterjelöltje és képviselõjelöltjei alkalmasak erre a feladatra. Bízzanak bennünk, szavazataikkal támogassanak bennünket, október harmadikán szavazzanak a baloldalra, a baloldal jelöltjeire.”

Vége felé közeledik a kampány, természetesen az utolsó pillanatig küzdünk és népszerûsítjük programunkat, az MSZP és az MSZDP Választási Szövetségének a programját, amely kiegészül az MDF helyi szervezetének támogatásával – vette át a szót Dr. Károlyi Attila. – Kérek mindenkit, hogy a politikai középpontban lévõ emberek és a politikai középpontból balra elhelyezkedõ emberek támogassák e két párt jelöltjeit és engem, a polgármesterjelöltet. Határozott politizálást tervezünk október 3-a után, határozott céllal. Mindenekelõtt munkahelyhez fogjuk juttatni a kanizsaiakat. Szívósan, a fogunkat összeszorítva visszaadjuk a kanizsaiak hitét, amit elveszítettek fõleg az elmúlt négy évben, a Fidesz helyi kormányzása, helybenjárása, helybentopogása és eredménytelensége miatt. Kérem önöket, ne a Fidesz logóra szavazzanak. Ne higgyék el azt, amit Orbán Viktor sugall, ne higgyék el azt, hogy egy centralizált berendezkedésben, egy alá-fölérendeltségi viszonyban lévõ önkormányzatok majd valamiféle sikerre ítélt városok lesznek. Tudomásul kell venni mindenkinek azt, ha valaki országgyûlési képviselõ és mellette polgármester, egy fenékkel nem tud megülni két lovat. Vagy félig polgármester, vagy félig országgyûlési képviselõ. Ez számunkra járhatatlan, azért is vallotta mindig büszkén az MSZP és az MSZDP, hogy vagy önkormányzati képviselõ–polgármester valaki, vagy országgyûlési képviselõ. A Fidesz jelöltjével kapcsolatban alkotmányossági aggályok is felmerülnek, hiszen az országgyûlési képviselõ esküt tesz arra a parlamentben, hogy az országot fogja szolgálni. Esküt tesz arra, hogy legjobb tudása szerint törvényeket fog hozni, amelyek az ország lakosságának megfelelnek. Hogy töltheti be valaki a törvényhozói munkáját akkor, amikor Nagykanizsán helyi rendeleteket kell alkotni, s elõfordulhat az is, hogy a helyi rendelet meghozatala éppen valamilyen országos jogszabállyal, vagy egyéb akadályba fog ütközni. Ez olyan ellentmondás, ami számunkra járhatatlan. Ez az álláshalmozás morális problémákat is felvet. Magunk részérõl azon leszünk, hogy szolgáljuk a várost, de az nem egyszerû szolgálat lesz, hanem határozott érdekérvényesítés. Reményeink szerint nem fogja megbüntetni a Fidesz Nagykanizsát azért, mert nem olyan önkormányzati képviselõket és polgármestert fog választani, ami neki tetszik. Határozott ígéretet teszünk a konkrét érdekérvényesítésre és a munkahelyteremtésre – hangsúlyozta a helyi választási szövetség polgármesterjelöltje.

B.E.2010-10-01 12:30:18


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül