Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320458    
Honlapkeszites

Civil Összefogás Nagykanizsáért sajtóközlemény

A Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesület sajtótájékoztatóján felvázolta a munkanélküliség felszámolására vonatkozó elképzeléseit, valamint véleményét fejezte ki a választás elõtti gyalázkodásokkal kapcsolatban.

Bartha László képviselõ-jelölt elsõként a munkanélküliség problémájának megoldására felvázolt alternatívákat fejtette ki. Véleménye szerint a munkahely-teremtés megoldására nem lehet csak Kanizsában gondolkodni, hanem a tágabb környezetet kell figyelembe venni. A városunkkal kapcsolatban gyakran elhangzó termálfürdõ kiépítésre csekély esélyt lát, mert szerinte nem lenne maximális a fürdõ kihasználtsága. Ezzel szemben a már meglévõ termálfürdõkre építve, Kanizsa kulturális központtá válhatna, ahova az emberek a fürdõzés után bejönnek és jól érzik magukat. Hozzátette, ehhez nem kell nagy befektetés, csak egy olyan csapat, amely hatékonyan meg tudja szervezni a kulturális rendezvényeket, koncerteket.


Már ezzel a lépéssel is munkahelyeket lehetne teremteni, de a probléma megoldása lehetne Európai Uniós források megpályázása is, melynek révén több ezer ember foglalkoztatását oldhatnák meg. Másik kitörési pontként említette a Bajcsa és Kiskanizsa alatt lévõ termálkincset, hiszen hatalmas üvegházakat lehetne létrehozni, amelyek biztosítanák a családi vállalkozások foglalkoztatását. Ezáltal olyan jó minõségû élelmiszerhez jutna hozzá a város, amihez a szupermarketekben nem jutnak hozzá az emberek. Emellett a zöld energiák felhasználásával városunk fenn tudná tartani önmagát, ráadásul hosszú távon meg lehetne oldani az alacsonyan képzett emberek foglalkoztatását.
Dr. Németh Györgyi polgármester-jelölt az elmúlt napokban tapasztalható fokozottabb és súlyosabb véleménynyilvánításokkal kapcsolatos véleményét fejtette ki. Elmondta, jobboldali értékeket valló emberként a tisztességet, a magatartás felvállalását, az egyenességet és az õszinteséget tartja legfontosabbnak, épp ezért szomorúnak tartja, hogy a mocskolódó és gyalázkodó véleményeket nem vállalják fel terjesztõik. Konkrétan a bakkker.hu honlapon megjelent írásokra gondolt, és arra kérte az illetékeseket, vállalják fel véleményeiket, és ne bújjanak a névtelenség mögé.
Z.A.2010-09-23 14:35:17


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül