Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55401282    
Honlapkeszites

Fidesz sajtóközlemény

Bene Csaba, Szõlõsi Márta és Balogh László tartott sajtótájékoztatót szeptember 21-én Az elmúlt önkormányzati ciklusról más szemmel címmel. A sajtótájékoztatón a képviselõk reagáltak azokra a vádakra, miszerint a Fidesz négy év alatt nem tett semmi érdemlegeset a város érdekében. Szõlõsi Márta hozzátette, a lakossági fórumoktól függetlenül szeretnének majd sétákat szervezni, melyek alkalmával szívesen beszélgetnének a kanizsaiakkal.

„Szörnyülködve olvasom nap, mint nap a helyi sajtóban megnyilvánuló emberek nyilatkozatait. Ez egyaránt vonatkozik politikai pártokhoz, a különbözõ civil szervezetekhez kapcsolódó egyénekre, de azokra is, akik magánemberként, vagy valamilyen monogram mögé bújva mondják el véleményüket az elmúlt ciklusról.


Elõször a politikai pártokról. Véleményem és véleményünk merõben eltér az eddig napvilágot látottaktól. Az elmúlt ciklus eredményei, kudarcai közös munkánk gyümölcse. Mindig a közgyûlés hozta meg döntéseit-akkor is amikor a kitüntetésekrõl döntöttünk (még úgy is, hogy volt olyan, amikor az egyik frakció kivonult a döntéshozatalnál, akkor is, amikor a város költségvetésérõl döntöttünk, még ha azt a város polgármestere nem is szavazta meg), és folytathatnám a sort a végtelenségig.
Én a magam részérõl soha nem akartam kisajátítani a sikereket, a kudarcokért pedig mások felelõsségét keresni. Mélységesen elítélem azokat az erõket, amelyek a választási kampányban folyamatosan ezt teszik. Marton István nevével jegyzett Kanizsáért Közéleti Egyesület, MSZP-MSZDP.
Itt mindjárt ki is térnék az úgynevezett „civilek” kérdéskörére. Minden tiszteletem a Nagykanizsán mûködõ igazi civil szervezeteké. Nagy érdeklõdéssel olvastam Balogh István a Civil Kerekasztal soros elnökének véleményét, amely szerint keveselte a részükre nyújtott támogatást az elmúlt idõszakban, fõleg az elvégzett munka tükrében. Ebben pontosan megfogalmazta a civil mozgalom lényegét, amely szerint politikai tevékenységet nem folytatnak, hanem a politikai erõk támogatásával szeretnék végezni munkájukat. Nos kérem, ebben a mondatban van a lényeg véleményem szerint. Az „igazi civil” munkájával, tevékenységével próbálja meg befolyásolni a politikát. Aki politikai tevékenységet folytat, az véleményem szerint nem civil! Abból a körbõl, ahol õk tevékenykednek, nem is láttam indulót az önkormányzati választásokon.
Viszont számtalan területen dolgoztunk együtt az elmúlt ciklusban, és mindig próbáltam, próbáltunk megadni részükre is minden segítséget áldozatos tevékenységükhöz.
Mindezek kiegészítéseként nézzük a tényeket:
Összeállítás a városfejlesztési feladatokról 2006-ban:
-Út, járda, intézmény felújítás, folyamatosan, amikor Polgármester Úr nem akadályozta azt meg (biztosan kellett volna többet fordítani rá, ennyire tellett), Maort u., Dózsa 73-75
-Ipari park fejlesztése-közmû-útfejlesztés, az ügyrendi bizottságban folyamatosan próbáltuk megoldani azokat a problémákat, amelyek már hosszú évek óta húzódtak, politikai oldaltól függetlenül
-Orvosi rendelõk felújítása-bevonva a magántõkét is, amelyért külön köszönet illeti azokat, akik ebbe befektettek, de saját erõbõl is. Kiskanizsa, Dózsa Gy. u.
-HSMK rekonstrukció-ciklusokon átívelõ
-Rozgonyi Úti Általános Iskola
-Thúry városrész feltárása
-Kerékpár utakohoz-Szabadhegy, Miklósfa-szabadhegyi csomóponthoz területszerzés
-TISZK létrehozása
-Belvárosi rekonstrukció-nézzék meg-gyönyörû lesz. Itt is csak továbbvittük a korábban megkezdett munkát. Ciklusokon átívelõ.
-Szennyvíz projekt
-A kettõ összefügg, hiszen elõször e csatornát kell elkészíteni, aztán jöhet a többi
-Buszvárók, buszöblök
-Kórház 3,2 milliárdos fejlesztése
-Panel plusz, termofor kiváltása
-Mûfüves pályák megépítése
-Bölcsõdei férõhelyek bõvítése
-Bolyai iskola felújítása
-Inkubátor ház
-Balatonmária tábor felújítás
A fentiek megvalósítását nagy részben kanizsai vállalkozók végezték! A közbeszerzések elõkészítése, lebonyolítása Kanizsaber (kanizsai vállalkozás)
Természetesen látjuk, érzékeljük azt a hangulatot, amely körülveszi a politikát Nagykanizsán. Nem megfeledkezve saját felelõsségünkrõl, szeretném felhívni a figyelmüket a médiumok felelõsségére-csak az a hír, amikor botrány van, alig látok pozitív üzeneteket-azok felelõsségére is, akik ezt a hangulatot szándékosan gerjesztik saját céljaik elérése érdekében!
A Fidesz-KDNP frakció a közgyûlés legnagyobb frakciója, a frakció szavazata mindig benne volt a döntésekben. Döntéseinket mindig vállaltuk, vállaljuk, még akkor is, ha követtünk el, és követünk el hibákat. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik!
A munkában mindig az vezérelt bennünket, hogy a nagykanizsai emberekért Nagykanizsa fejlõdéséért dolgozunk, és szeretnénk dolgozni, ha erre felhatalmazást kapunk Tõlük október 3-án.
Ezért tisztelettel kérem, hogy szavazzanak a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjére, és a választókerületi képviselõ jelöltekre.”2010-09-22 15:06:49


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül