Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353372    
Honlapkeszites

Városvédõk: A sportért és a fiatalokért

Mintegy bemutatkozó beszélgetésként tartott sajtótájékoztatót a Nagykanizsai Városvédõ Egyesület 7. számú választókerületének jelöltje, Piecs Adrienn. A vívóedzõ nem hazudtolta meg magát, hiszen elképzeléseiben kiemelt helyen szerepel a sport, illetve a sportolás feltételeinek (kellõ városi szintû) megteremtése. Ahogy a képviselõjelölt hölgy fogalmazott, egy fõ van, aki hivatásszerûen a sporttal foglalkozik, s az a bevezetõnk alapján is kiderülhetett, ki az a személy.

Piecs Adrienn aztán így folytatta:
„Pártoktól függetlenül kell képviselni a polgárok érdekeit. Feladatomnak tartom a város, környezet védelmét és a városban élõ emberek szolgálatát. Támogatnám, hogy a város a melegvíz programot megvalósítsa a középületek fûtésére és Kiskanizsán melegházak fûtésére hasznosítanák kombinálva napenergiával.


Hivatásomnál és koromnál fogva a fiatalok jövõjét szeretném elõbbre segíteni. Találják meg városunkban az életminõségükhöz szükséges tényezõket, például a környezet kulturáltságát, esztétikáját, az emberi kapcsolatok kultúráját, a szabadidõ mértékét és annak eltöltési lehetõségeit, az életforma kialakításának lehetõségeit. Azaz a középiskola és egyetem elvégzése után Nagykanizsán találják meg a létet és ne vándoroljanak el városunkból.
Úgy gondolom, a fiatalságot szellemileg és testileg is fel kell készíteni az életre és a kettõ kiegészíti egymást. Szeretném, ha a városnak létesülne egy többfunkciós sportkomplexuma, amelyet a szabadidõ- és élsport kedvelõi hasznosan használnának. Sportcsarnok helyére vonatkozó javaslatom az Interspar melletti terület. Egyfelõl könnyen megközelíthetõ és a terület alkalmas süllyesztett, azaz energiatakarékos sportkomplexum létesítésére.
Elképzeléseim szerint az Olajbányász-pálya és sportcsarnok helyzete, valamint állapota miatt alkalmatlan egy multifunkcionális csarnoknak. Ezért javaslom, a város szabadítsa fel a területet és bocsássa áruba lakópark építésére. A nagy tömegek számára az Olajbányász-stadion nehezen megközelíthetõ az utak áteresztõképessége miatt. A labdarúgás súlypontját át kellene helyezni az NTE-sporttelepre. Az NTE-pálya nagy, széles úton megközelíthetõ, a dél-nyugati részen nagy parkolók alakíthatók ki.
Véleményem szerint a város NB II-es labdarúgást tudna jó színvonalon eltartani.
Az NTE-csarnok jól megépített szerkezetû, de már elavult. Támogatnám, ha a város megvásárolná (mert egész olcsón meg lehet venni), kicsit bõvítené és modernizálná, azzal mintegy 20-25 évre megoldódna a városban jól mûködõ egyéni sportágak edzéslehetõségei és versenyrendezési lehetõségei, valamint a kézi- és kosárlabda-mérkõzések lebonyolításának helyei is.
Elõszeretettel támogatnám azt az ötletet, hogy a város ösztöndíjat hirdessen és adjon azoknak a fiataloknak, akik a majdani közigazgatásban és ritka szakmákban – például matematika- és fizikatanár – helyezkednek el.
Támogatnám azt a lehetõséget, hogy azt a sportegyesületet, aki fõállásban foglalkoztat edzõt, a város fix támogatásként adná az edzõ bérét a minimálbérig, az egyébként adandó támogatáson felül. Ezzel a segítséggel elérnénk azt, hogy a városban magasan képzett emberek oktatnák a fiatalokat és intéznék az ügyeket.
Mindezeken felül minden olyan témát támogatok, ami a nagykanizsai emberek életszínvonalát segíti és emeli.”2010-09-22 14:03:32


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül