Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353424    
Honlapkeszites

Önkormányzati választások tétjérõl

Lakossági fórumát megelõzõen Kovács László volt külügyminiszter és Dr. Károlyi Attila polgármesterjelölt az önkormányzati választások tétjérõl beszélt a Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban tartott sajtótájékoztatón.

Általában az a tétje – hangsúlyozta Kovács László –, hogy az emberek életkörülményeit bizonyos értelemben jobban befolyásolja, milyen összetételû az önkormányzat ott, ahol élnek, mint az, hogy milyen színû a kormány. Mert a hétköznapi életfeltételek közvetlenebbül függnek a nagykanizsai önkormányzattól mint attól, hogy Budapesten milyenek a politikai erõviszonyok, bár természetesen az sem közömbös. Van még egy tétje egy önkormányzati választásnak. Ha nagyon túlsúlyos egy kormány, akkor az önkormányzatok bizonyos ellensúlyt jelenthetnek, ami soha nem árt. Nem véletlen, hogy a legtöbb európai országban két parlamenti választás között félidõben van az önkormányzati választás. Akkor történik bizonyos korrekció, ha két év után kiderül, a kormány nem mûködik, amit az önkormányzati választáson szavazataikkal a választók visszaigazolnak. A mostani választások tétje, hogy október 3-a után legalább az önkormányzatok képezzenek bizonyos ellensúlyt. A szocialista párt az egyetlen következetesen ellenzéki párt, amelyik bírálja a kormányt és saját kezdeményezéseket is tesz.


Dr Károlyi Attila polgármesterjelölt a helyi választások tétjérõl elmondta, helyben sem más, mint országosan, hiszen tudjuk, az elmúlt négy évben Fidesz-uralom volt a városban. Amit elõzõ nyilatkozataiban is próbált sugallni, a narancsszínû Magyarország azt is fogja jelenteni, az önkormányzatok a központi akarat végrehajtói lesznek.
B.E.2010-09-22 11:18:03


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül